Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Літературний дайджест

06.12.2010|08:39|Високий замок

«Істеричний роман» про «Шалене танго»

Видавництво «Урбіно» започаткувало серію «На шпильках».

У львівській книгарні “Є” молоде видавництво “Урбіно”, а саме його директор та перекладач Божена Антоняк та головний редактор Анатолій Івченко, презентувало книжку відомої польської письменниці, фільмознавця Йоанни Фабіцької “Шалене танго: істеричний роман”, яка “відкрила” серію жіночої літератури “На шпильках”.

- Обрали Йоанну Фабіцьку, бо, крім веселої й дотепної історії про сучасну, не надто юну й схильну до повноти Попелюшку, яка випадково потрапляє у жорстокий світ сучасного шоу-бізнесу, відразу помітили захоплюючу манеру авторки, виразний стиль, соковиту й барвисту мову, – розповіла кореспондентові “ВЗ” Божена Антоняк. – Це легко й майстерно написана книжка. У Польщі вже куплено права на її екранізацію. Це роман про Ядзю, яка потрапляє на конкурс, аналогічний нашим “Танцям із зірками”. Ні в кого немає сумніву, що у Ядзі відсутнє почуття ритму, до того ж вона ніяк не може позбутися зайвої ваги. Але найбільшою проблемою виявляється її партнер...

Видавництво “Урбіно” спеціалізується на сучасній польській літературі. За тиждень відбудеться презентація його нової серії “Прикольна книжка” для підлітків та молоді, яку відкриватиме “Буба” Барбари Космовської, яка завітає до Львова на Дитячий форум видавців у травні.

- Видаємо виключно відомих, “бестселерових” авторів, – каже Божена Антоняк. – У детективній серії вийшли два романи Марека Краєвського. Наступного року її поповнить його третій “львівський” роман “Числа Харона”. Також видамо літературу поза серіями. Наступні книжки, права на переклад та видання яких уже придбано: найновіший роман Ольги Токарчук “Провадь свій плуг понад кістками мертвих” та “Хроніка любовних подій” Тадеуша Конвіцького.

Божена Городницька

На фото: директор видавництва, перекладач, Божена Антоняк



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери