Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Літературний дайджест

17.10.2017|10:38|Gazeta.ua.

На книжковому ярмарку побилися вірмени і азейбарджанці

Біля стенду України на Франкфуртському книжковому ярмарку побилися представники Вірменії і Азейбарджану.

"Сьогодні зранку був конфлікт між делегаціями Вірменії і Азейбарджану. Азейбарджанці щось трощили на вірменському стенді. Потім всі бігли до свого стенду, а вірмени за ними. Навіть бійка була і поліція. І вся ця погоня була через стенд України. Бо наш стенд мав можливість наскрізного проходу і знаходився посередині", - каже письменник Віталій Кириченко.

Цього року на ярмарку налічується понад 7300 експонентів зі 102 країн світу. Під час ярмарку було проведено понад 4 тисячі заходів. Україна представлена національним стендом площею 100 кв. м. Організатором його роботи є Міністерство культури України у співпраці з Мистецьким Арсеналом та Міністерством закордонних справ України. На стенді представлені 17 українських видавництв. Серед видань - лауреати премій -"Літакцент року", "Книга року BBC", "Найкраща книга Форуму Видавців".Тема національного стенду - "Розуміючи Україну, ви розумієте Європу".

"Вдруге у Франкфурті у України є власний великий стенд. Дизайн робив архітектор з "Ізоляції" Олександр Манукянц. Цього року графічний дизайн Ніки Кудінової. Стенд впадає у око, бо і сам стенд і підлога мають яскраво-жовті кольори. Ніби символізують тимчасову дорожну розмітку. На відміну від арабських країн, де стенди коштовні і високотехнологічні, але майже немає книг, на стенді України книжки є. Вони навіть дуже густо стоять. Видно, що хотілося розмістити якнайбільше. На стенді весь час відбуваються події,. Виступали Оксана Забужко , Ігор Померанцев. Але всі чекали на Жадана, особливо німецька молодь", - каже письменник Віталій Кириченко.

Перші три дні закриті для широкої публіки. Цей час – для ділових зустрічей, майстер-класів фахівців, укладання угод. А в суботу та неділю усі 10 залів виставки – для книголюбів.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери