Літературний дайджест

20.09.2017|12:35|Gazeta.ua.

"Своїм новим романом я дякую литовцям за допомогу Україні" - письменник Андрій Курков

Презентація перекладу нового роману "золотого письменника України" Андрія Куркова"Шенгенська історія" українською мовою відбулася на Форумі видавців у Львові.

"Литовці кажуть, щоб без сильної незалежної України Литва вижити не зможе. Тому я вирішив написати роман про Литву від імені литовців, щоб подякувати їм і за допомогу під час першого Майдану, і за допомогу по сьогоднішній день", сказав автор.

У романі чотири сюжетні лінії. Три з них - це пригоди молодих пар, які зібралися на святкування "Шенгенської ночі" 21 грудня 2007 року, коли назавжди підняли шлагбауми на польсько-литовському кордоні. Пари розповідають одне одному про плани на майбутнє. Усі вони після школи, без профспеціальностей і думають, що Європа це загальний дім, і їм там буде так само добре, як вдома у Литві. Хтось мріяв переїхати до Лондона, хтось до Парижа, а хтось до Риму.

"Це історія сучасної Литви і сучасної Європи - історія сучасної внутрішньої міграції. Четверта лінія - біографія "вічного литовця" Кукутіса, який дуже добре знає європу і брав участь у Першій світовій. Там втратив ногу і усі його 6 паспортів заховані у дерев´яному протезі. Місія Кукутіса - допомагати литовцям, які потрапили в біду за кордоном, але він завжди запізнюється".

Мар´яна Чорнієвич



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери