Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Re:цензії

03.05.2018|09:10|Тетяна Безушко-Граб

Скринька з оповідками

Іванцова М. Скринька з оповідками: збірка оповідань. Міла Іванцова. – Київ, Видавництво Брайт Стар Паблішинг, 2018. – 152с.

«Скринька з оповідками»  від Міли Іванцової — то не важкий багаж. Як кажуть,  за спиною не носити, зате мудрості - бездонний колодязь.

У новій книзі відомої української авторки зібрані оповідання різних років написання. Вони не однакові за настроєм та локаціями, але у всіх  її історіях живе віра, надія та любов. Це саме те, чого потребує кожен із нас для спокою та гармонії, для душі. Недарма прозу письменниці називають терапевтичною. Бо ж вона дає сили пережити життєві складнощі, віднайти правильні відповіді на поставлені запитання, уявити себе героєм, не втрачаючи зайвих зусиль.

Міла Іванцова — насамперед відома для читача життєвими романами, які, мов улюблений серіал, переглядаєш знову та знов, ототожнючи себе із книжковими персонажами. Гортаєш сторінки, захоплюєшся, а потім  із сумом прощаєшся, очікуючи продовження.

«Родовий відмінок», «Живі книги», «Ключі від ліфта», «Сердечна терапія», «Вітражі», «Я тут живу», «Гра в паралельне читання» - ці та інші твори знайомлять нас із життям, що ніби проходить на сусідній вулиці. Просто та зворушливо, лірично та детально, чесно та відверто.

А збірка оповідань — то був новий для мене формат творчості Міли Іванцової. Я з трепетом перегорнула обкладинку та, затамувавши подих, знайомилась. Але книга, як і попередні, чудова.

 Написана у поїзді, в аеропорту, в дорозі, розповідями сусідів по купе та бармена з маленької кав´ярні аеропорту «Київ». Ні, звісно, є й інші локації та інші оповідачі - спостерігач за життям Володимир, письменниця, що працює у ніч Святого Валентина, зраджена дружина Світлана та ще не один герой та героїня. Але таке відчуття, що ти їх зустрів десь у вихорі життя в дорозі між точкою А до точки Б й ніколи більше не побачиш. Вони тобі розповідають так щиро та відверто, що ти думаєш собі: «А може і їм розповісти свою історію?» Сідаєш розказувати подумки, а потім вголос, а тоді розумієш - потяг уже поїхав, ти на пероні, а з тобою лише скринька. «Скринька з оповідками».

Недарма прозу авторки вважають терапевтичною, цього разу вона ще раз це довела. І думаю, вчинить так не один раз. Чекаю нових зустрічей.

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери