Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Re:цензії

22.08.2014|07:37|Артем Скорина

Читати далі і далі, не відкладаючи

Поліна Кулакова. Я пам´ятатиму твоє обличчя. — Брустурів: Дискурсус, 2014.

Люблю постійно відкривати для себе щось нове – нові автори, режисери... Проте, книгу невідомого автора беру до рук з певним скепсисом, але все ж з надією на цікаві емоції, які вона, в перспективі, може викликати. І от, зовсім недавно, я дізнався про молоду українську письменницю, котра написала свою першу книгу. Це Поліна Кулакова і її книга в жанрі трилер «Я пам’ятатиму твоє обличчя», що вийшла в видавництві «Discursus». 

У рецензіях і відгуках насторожувало порівняння Поліни з такими авторами як Стівен Кінг чи Аґата Кристі, адже в більшості випадків такі аналогії нічого доброго не віщують. Цього разу був виняток. Почнемо з того, що ці паритети абсолютно не обґрунтовані. У Поліни, як виявилося, власний стиль, котрий ні краплі не схожий на стилі згаданих авторів.

Книга зацікавлює одразу з перших сторінок, а вже після прочитаної четвертини від неї неможливо відірватися. Сюжет в постійному русі, екшн безперебійний. Часто глава закінчується на найбільш інтригуючому моменті, а наступна – вже розказує іншу сюжетну лінію, котра теж закінчується на найцікавішому, що заставляє читати далі і далі не відкладаючи.

Все в книзі гармонійно, немає зайвих подій чи персонажів, котрі б її засмічували. Всі герої, як справжні, з чітко прописаними характерами. Містична лінія не переходить за допустимі рамки, а, навпаки, приносить твору більшої атмосфери загадковості. Моментами було дійсно моторошно, а моментами настільки сильні переживання, що з’являлося якесь дивне відчуття всередині.

Окреме слово хочеться сказати про одну з діючих осіб – судмедексперта Віру. Точніше не так про неї, як про те, як вона прописана. Видно, що авторка її полюбила і з повною відданістю віднеслася до неї. Очевидно, що проведено добрячу дослідницьку роботу над цією професією, бо багато її нюансів пересічна людина просто не знає.

Загалом мною була прочитана одна з найкращих сучукрліт-книг останнього часу і краща детективна історія, котрі мені доводилося читати в цьому році.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери