Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Новини

23.04.2009|11:55|Буквоїд

Павло Шевченко. «Волоцюги»

Пливе пісок, стелиться дим, тече життя. У якому завжди знайдеться місце для комфортного Сенсу. Його, своє Мірило долі, треба лише придумати.

Та одного разу затишний внутрішній світ героя роману накриває мега-хвиля Цунамі... Жити за відчуттям чи за знанням, вірити чи розуміти, «грати те, що граєш» або ж усе-таки вирватись з полону Ілюзії? Велична Богиня-Жінка, скинута свого часу з вершин цивілізації,  зачовганий жерцями Бог, калічне Слово, затюканий Ерос, зґвалтована степова Мати-Україна, і він, «маленька київська мурашка» Антон Веремій, що вперто тримається на слизькій дорозі районного значення... Де підстерігають Ями, Бізнес-леді і Спокуси-осяяння на кшталт «Ісус Христос – реінкарнована Жінка» чи «оргазм як дорога до Бога».

У часі „небезпечні для здоров’я” гностично-психологічні розвідки пролягають мимо основних жіночих архетипів, подорожніх знаків релігій і вірувань Трипілля, Древньої Греції, Риму, Іудеї, Київської Руси, занурюються у глибину віків, навертають до життя-буття у степовому радгоспі. У просторі – це мандрівки містичним Островом в океані, Індією, ізраїльським Кумраном, «перлиною в короні Греції» - Києвом, а також близькою українською глибинкою. «Ямангеліє для України – недобра звістка»...

З Хаосу екскурсів, підсвідомого й осмисленого «самоїдства» автор дещо провокативно, часом з іронією і гумором, вибудовує ключові причинно-наслідкові зв’язки між минулим і сучасним, втраченими й існуючими Шансами до-вірити, до-пізнати, до-любити, - тими очевидними Нагодами, які здатні покласти край тисячолітній «громадянській війні»  чоловічого й жіночого начал. Дену Брауну з його «Кодом да Вінчі» таке і не снилося.

P.S. Збіг деяких прізвищ, імен, географічних назв у романі - випадковий. 

Павло Шевченко. Волоцюги. Луцьк: ВМА Терен, 2009. – 288 с.


Купити книжку в магазині електронних книг BookLand 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери