Події

21.02.2010|10:53|Буквоїд

«Володар бурі» отримав Премію гільдії сценаристів США

У Лос-Анджелесі 20 лютого відбулося вручення Премії гільдії сценаристів США, лауреатами якої стали фільми «Володар бурі» (The Hurt Locker) і «Мені б у небо» (Up In The Air).

Сценарист фільму про війну в Іраку «Володар бурі» Марк Боал отримав нагороду за найкращий оригінальний сценарій. У номінації «Кращий адаптований сценарій» переможцями стали співавтори Шелдон Тернер і Джейсон Рейтман, що написали «Мені б у небо».

Премія Гільдії сценаристів США є останньою великою нагородою, що вручається перед «Оскаром». Як правило, фільми, відзначені гільдіями, отримують і «Оскар» у відповідній номінації. Раніше «Володар бурі» вже був нагороджений гільдіями режисерів і монтажерів США - він є головним фаворитом майбутньої церемонії вручення «Оскарів».

Премія американської Кіноакадемії за 2009 рік буде вручена 7 березня 2010-го року. У головній категорії «Кращий фільм року» за трофей боротимуться «Аватар», «Володар бурі», «Освіта», «Невидима сторона», «Район № 9», "Безславні ублюдки», «Тужся», «Серйозна людина», «Вгору» і «Мені б у небо».

За повідомленнями зарубіжної преси



Додаткові матеріали

20.02.2010|10:52|Події
Гільдія письменників США назве найкращі сценарні роботи року
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери