Головна\Події\Фестивалі

Події

06.10.2010|18:55|Буквоїд

Українці взяли участь у відкритті 62-го Франкфуртського книжкового ярмарку

Українська делегація на чолі з Головою Держкомтелерадіо Юрієм Плаксюком взяла участь у церемонії урочистого відкриття 62-го Франкфуртського міжнародного книжкового ярмарку.

До складу української делегації ввійшли представники провідних видавництв різної форми власності.

Цього року Україна представлена на Франкфуртському ярмарку єдиним загальнонаціональним стендом під керівництвом Державного комітету телебачення і радіомовлення, а також шістьма окремими експозиціями представників вітчизняної книжкової галузі. Національна експозиція займає площу 16 квадратних метрів. На стендах експонується близько 1000 кращих видань вітчизняних видавництв.

Загалом же у цьогорічному франкфуртському Бухмессе беруть участь 7 тисяч представників книго- та медіа-індустрії зі 113 країн. На форумі буде презентовано майже 300 тисяч видань, у тому числі й 100 тисяч прем´єрних.

Проте досягти хоча б минулорічних показників нинішньому ярмарку завадила світова фінансова криза, яка з деяким запізненням все ж «наздогнала» книжковий ринок. Багато країн на цей раз представлені у Франкфурті гірше, аніж в останні роки.

Центральною темою ярмарку залишається майбутнє книги в епоху цифрових технологій. У цьому році ще більше уваги буде приділено «електронній книзі»Серед «зірок» галузі у Франкфурті очікують кількох нобелівських лауреатів з літератури, в тому числі німців Гюнтера Грасса і Герту Мюллер, а також авторів світових бестселерів Кена Фоллета і Франка Шетцінга.

Інформація: Держкомтелерадіо

 



Додаткові матеріали

05.10.2010|16:43|Події
Україна візьме участь у Франкфуртському книжковому ярмарку
05.10.2010|11:16|Події
На Франкфуртському ярмарку представлять нові книги Папи Римського
04.10.2010|23:08|Події
Україна в LitAg-2010
Книжкова Україна у Франкфурті стала «скромнішою»
Франкфуртская книжная ярмарка предстала "худой" и гламурной
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери