Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Фестивалі

Події

31.03.2010|13:19|Буквоїд

Книжка, музика, театр і кіно об´єднуються, щоб потішити киян

8-11 квітня у Києві відбудеться традиційний Весняний книжковий ярмарок-фестиваль. Організатори обіцяють цікаву та корисну, а головне абсолютно безкоштовну програму: відвідувачів ярмарку розважать музикою, кінопоказами та виставами, нагодують на книжковій кухні та навчать книжковій справі на міні-сцені «Кляса».

Книжка і кухня

Всі 4 дні ярмарку працюватиме «Книжка і кухня», де триватимуть презентації кулінарних книжок, майстер-класи з приготування різноманітних страв, та безкоштовні дегустації від письменників-кулінарів. Все це відбуватиметься на справжній кухні, яку спорудить компанія «Меркс». Готувати для киян будуть: Яна Клочкова та Денис Сілантьєв, Брати Капранови, Світлана Пиркало, Галина Вдовиченко, Маріанна Маліна, Наталка та Олександр Шевченки, Максим Кідрук, Сергій Пантюк, Олесь Ільченко та інші.  

Книжка і музика

Літературне бістро «У Пегаса» стане місцем зустрічі з музикою та поезією. Куратором майданчику є відомий поет та письменник Сергій Пантюк. Він обіцяє відвідувачам справжній «Бардак» – програму виступу українських бардів. Крім бардів та поетів щодня виступатимуть зірки альтернативної музики, зокрема групи «Вій», «Рутенія», «Вперше чую». Приїде до Києва і полтавський «Контрабас». Програма виступів у бістро починається щодня о 16.00 і триває до 21-00 три дні – четвер 8 квітня, п’ятниця 9 квітня та субота 10 квітня.  

Книжка і образотворче мистецтво

На міні-сцені «Кляса» відбудеться серія книжкових майстер-класів для тих, хто любить створювати красиве своїми руками. Тут і лиття паперу від Майстерні Vtilennya (Майстер Вікторія Черняхівська), і паперова магія від черкаської майстрині Асі Гонца (навчання мистецтву паперової скульптури та пластики), майстер-класи з каліграфії, трафаретної ілюстрації, лекції на тему шрифтів та майстер-клас з виготовлення абетки з тіста. Всі ці заходи можна безкоштовно відвідати з 8 по 10 квітня.

Книжка і кіно та театр 

Ця програма буде реалізована в «Літературній кав´ярні» в другому виставковому залі і триватиме три дні — з 8 по 10 квітня. На Вас чекають: вистава «Самогубство самоти» театру «Міст», короткометражки за творами сучасних українських письменників в рамках кінопроекту «Мудаки. Арабески», перегляд фільмів за творами Юрія Винничука («Трагічне кохання до зрадливої Нуськи» та «Історія одного поросятка»).  

Почесними гостями ярмарку стануть студенти

Майбутнім редакторам, філологам, журналістам, маркетологам, дизайнерам, поліграфістам, а також всім, чия  робота пов’язана зі словом, найкращі профі українського книговидавництва розкажуть про: принципи організації сучасного видавництва або чим книжка відрізняється від ковбаси; використання ненормативної лексики в сучасній теорії редагування; процес створення електронної книжки; книжкову ілюстрацію; книжковий маркетинг та виставкову діяльність; непорушні заповіді книжкового журналіста та багато-багато іншого. 

V Весняний книжковий ярмарок відбудеться 8-11 квітня 2010 року у Києві за адресою: вул. Фізкультури, 1. Вхід вільний. 

Інформація: Газета «Друг Читача»



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери