Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Фестивалі

Події

01.08.2009|12:22|Буквоїд

Сторіччя Антонича на Форумі видавців

Форум видавців долучиться до святкування сторіччя від дня народження відомого поета Богдана-Ігоря Антонича.

Насамперед планується провести літературний вечір «Привітання життя», який організовує поет Юрій Кучерявий, у минулому також лауреат премії імені Богдана-Ігоря Антонича. Учасниками проекту будуть лауреати цієї престижної премії минулих років: Дмитро Лазуткін, Галина Гевків, Галина Крук, Маріанна Кіяновська, Мар’яна Санчишин та інші.  

Нагадаємо, саму премію «Привітання життя» 1994 року заснував знаний поет і громадський діяч Ігор Калинець, який також буде учасником Форуму, та Всеукраїнське державне багатопрофільне видавництво «Каменяр». «Це унікальний конкурс, адже прив’язаний до конкретної літературної постаті. Я не перший, хто кажу, що він відрізняється насамперед високим рівнем поезії конкурсантів», – зазначає поет Остап Сливинський, переможець 1997-го року. Цьогорічна лауреатка Любов Якимчук, яка виступатиме на літературному вечорі у тандемі з джазменом Марком Токарем, вважає, що з ювіляром її повязує авангардна традиція віршування.  

До знаменної дати у видавництві «Літопис» вийде повне зібрання творів Б.- І. Антонича, передмову до якого написав проникливий дослідник творчості поета Микола Ільницький. Упорядником й автором коментарів першого повного зібрання виступив Данило Ільницький, який уважно дослідив усі рукописи й публікації поета. «Приблизно 30% книжки – нові, невідомі досі твори Б.-І. Антонича, адже взяті з першоджерел. Збережено правопис оригіналу. Наразі можу стверджувати, що в минулих виданнях Антонича допущено багато помилок»,  – розповідає Данило Ільницький. Варто відмітити, вдале художнє рішення оформлювачів Романи Романишин і Андрія Лесіва. Також читачів чекає приємна несподіванка – багато світлин, якими рясніє книга, надруковані вперше.

Крім того, будуть проведені дискусії про значення Б.-І. Антонича, на які планують завітати шанувальники й дослідники творчості поета. На Форум видавців прибуде також Юрій Андрухович. До речі, з темою «Богдан-Ігор Антонич і літературно-естетичні концепції модернізму» він захищав дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук.  

Інформація: Прес-служба Форуму видавців



Додаткові матеріали

19.07.2009|17:23|Події
Антонич-флеш-моб. ФОТО, ВІДЕО
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери