Головна\Події\Рейтинг

Події

24.01.2010|11:37|Буквоїд

Американські критики назвали найкращі роботи року

Національне об´єднання літературних критиків США (National Book Critics Circle) в суботу ввечері оприлюднило в Нью-Йорку шорт-лист найкращих робіт року, виданих англійською мовою.

За традицією, у кожній із шести номінацій - автобіографія, біографія, література, поезія, документалістика і критика - представлені п´ять претендентів.

Повний список номінантів опублікований на офіційному сайті National Book Critics Circle. Творче журі відзначило різнопланових авторів - від 93-річної поетеси Елеонори Росс Тейлор до угорської емігрантки Кеті Мартон, яка представила книгу «Вороги народу» про історію своєї родини в Будапешті за часів нацизму, а потім радянського ладу.

У жанрі критики, ймовірно, в точку потрапила робота Морріса Дікштейна «Танцюючи в темряві, культурна історія Великої депресії». Автор показує в книзі, що найважчі часи економічної кризи 30-х років вилилися в найвищі досягнення американської культури.

Імена лауреатів цієї престижної в літературному світі премії будуть оголошені 11 березня, після того як 24 члени журі знову оцінять талант кожного з представлених авторів.

Премію імені Івана Сандрофа - американського літератора, міського історика і побутописця - за досягнення упродовж усього творчого життя журі присудило цього року відомій письменниці Джойс Керол Оутс (Joyce Carol Oates). Автор багатьох романів, збірок оповідань, критик і літературознавець, 71-річна Оутс, неодноразово була номінована на престижні літературні премії.

Вона є лауреатом двох премій імені О. Генрі і Національної літературної премії за 1970 рік за роман «Їх житт». Засновник і видавець літературного журналу, професор Оутс викладає творчу майстерність в Прінстонському університеті.

У Національне об´єднання літературних критиків, засноване в Нью-Йорку в 1974 році, входять близько 600 активних представників професії, регулярно публікують книжкові рецензії та огляди.

Інформація: РІА «Новини»



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери