Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Інтернет

Події

28.12.2009|17:13|Буквоїд

Китайська письменниця вирішила судитися з Google

Китайська письменниця Міан-Міан, що здобула популярність завдяки коротким оповіданнями про секс, наркотики та життя злочинного світу, має намір подати до суду на компанію Google за порушення авторських прав. Компанія без дозволу письменниці додала її оповідання до своєї цифрової бібліотеки.

Йдеться про оповідання Міан-Міан «Кислотні коханці», оцифрованому компанією і розміщеному на сторінках сервісу Google Books. Письменниця вимагає відшкодувати їй збиток у розмірі 61 тисячі юанів (8900 доларів).

Слухання відбудеться 29 грудня в Пекінському суді. Для Google — це  судовий розгляд може стати першим на території Китаю.

Твори Міан-Міан переведені на багато мов світу, включаючи російську, проте в Китаї вони офіційно заборонені. Втім, її книги можна легко придбати нелегально.

Згідно даним Китайського товариства з захисту письмових робіт, за останній час Google Books поповнився десятками тисяч праць китайських літераторів. Представники суспільства зараз ведуть активні переговори з компанією із цього приводу.

Проект Google Books і раніше піддавався переслідуванню з боку авторів та видавців різних країн світу, включаючи США, Францію і Німеччину. Зокрема, в минулому році компанія прийшла до угоди з американськими авторами після судового процесу ініційованого ними в 2005 році і присвяченого порушенню авторських прав. Тоді Google погодилася виплатити 125 мільйонів доларів штрафів і заснувати спеціальний підрозділ в рамках проекту, який би відповідав за роботу з авторами і видавництвами а також контролювало здобуття ними авторських відрахувань.

Інформація: lenta.ru

Фото: www.china.org.cn



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери