Головна\Події\Книжковий ринок

Події

05.07.2010|11:44|Буквоїд

Видавці протестують проти зростання податків

Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) протестує проти зростання податків у видавничому бізнесі в три рази. Про це йдеться у відкритому листі за підписом генерального директора УАВПП Олексія Погорєлова.

За експертною оцінкою фінансових служб найбільших видавничих компаній України прийняття Податкового кодексу України, який у першому читанні Верховна Рада схвалила 17 червня, призведе до зростання податків у видавничому бізнесі у 2,99 рази. Витрати видавничих компаній зростуть на 24%, а сума сплачених податків, відповідно, зменшиться на 70 - 100%. 

До таких наслідків, за оцінкою видавців, призведе заборона таких видів діяльності приватних підприємців (СПД ФО) як рекламна діяльність, діяльність, пов´язана з організацією торгівлі, діяльність у сфері права, діяльність у сфері бухгалтерського обліку та аудиту, діяльність з консультування з питань комерційної діяльності та управління, діяльність з управління підприємствами. А також розширення бази оподаткування - «Об´єктом оподаткування є надання виробником та/або розповсюджувачем реклами послуг з виробництва та/або розповсюдження (розміщення) реклами рекламодавцю». 

Крім того, видавці наголошують, що схвалення Податкового кодексу у запропонованій редакції призведе до зменшення кількості торгових точок преси, а це потягне за собою падіння тиражів, які продаються, орієнтовно на 30% у порівнянні з поточними показниками. «Це призведе до зменшення доходів видавничих компаній на 30%, значно знизиться ефективність їх діяльності та, відповідно, зменшиться розмір сплаченого податку на прибуток», - йдеться в листі. 

Відтак, УАВПП закликає народних депутатів скасувати всі ініціативи, які призведуть до зростання податків у видавничій галузі в результаті запровадження Податкового Кодексу. 

Інформація: «Телекритика»

На фото: Алексей Погорелов



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери