Головна\Події\Книжковий ринок

Події

21.06.2010|19:31|Буквоїд

На Петербург випадає 8,4 % найменувань і 5,3 % тиражів

Фахівці оприлюднили низку уточнених даних про стан книжкового ринку північної столиці Росії.

За оцінкою директора Асоціації підприємств книжкової торгівлі Петербурга Євгенія Суханова, в кінці минулого року частка петербурзьких видавництв на російському ринку становила 8,4 % найменувань і 5,3 % тиражів. Близько 300 видавництв зареєстровано в місті, з них активні на ринку лише 60-70 , які друкують 20-30 книжок на рік.

Директор з продажу у Північно-Західному книготорговельному об´єднанні ( ПЗКО) Інокентій Проваторов вважає, що до завершенні кризи ще далеко, а якщо врахувати інертність книжкового ринку, то наслідки економічного спаду будуть відчуватися не тільки упродовж цього року, але є ймовірність, що і наступного. За його даними, у Петербурзі за кризовий період обсяги продажів книжкової продукції в натуральному обчисленні знизилися незначно, хоча люди, які продовжують купувати книжки, почали зупиняти свій вибір на більш дешевих виданнях, переважно в м´якій обкладинці. Водночас ціни на книги виросли в минулому році в середньому на 14%.

Як стверджує Проваторов , продажі через традиційні книжкові магазини знаходиться приблизно на рівні аналогічного періоду минулого року, у той час як раніше фіксувався приріст від року до року не менше 16 %. На петербурзькому книжковому ринку продовжують розвиватися тільки великі мережі , такі як «Буквоед» та «Книжный дом»- незалежна мережа, яка об´єднує десять магазинів площею 300-500 квадратних метрів у спальних районах Петербурга. Один магазин припадає в середньому на 54 тисячі петербуржців.

Інформація: pro-books.ru



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери