Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Літературний дайджест

ТОП мотивуючих книжок

Закуталися під теплу ковдру й боїтеся висунути носа назовні? Обіцяєте собі ж, що завтра точно візьметеся за те, що так довго відкладали?

Закуталися під теплу ковдру й боїтеся висунути носа назовні? Обіцяєте собі ж, що завтра точно візьметеся за те, що так довго відкладали? Боїтеся сміливо мріяти та йти до цілі, бо не відчуваєте впевненості у своїх силах та фінансової незалежності? Перестали отримувати задоволення від життя, а кожен день проживаєте на автоматі? Тоді ця добірка книжок саме для вас.
 
 
«Прокрастинація. Чому ви вдаєтеся до неї і що можна зробити з цим вже сьогодні?» Джейн Б. Бурки, Ленори М. Юен
 
Книжка, яка приречена стати must read для кожного, хто час від часу вдається до прокрастинації, а потім сварить себе за слабкодухість та завалені дедлайни. Американські психологи Джейн Б. Бурка і Ленора М. Юен понад 30 років присвятили роботі з прокрастинаторами та науковому дослідженню прокрастинації, тож як ніхто знають цю «хворобу» вздовж і впоперек. Працюючи з різними пацієнтами-прокрастинаторами, авторки дійшли висновку, що «прокрастинація — це не просто невміння управляти часом чи слабкість характеру, це комплексна психологічна проблема. В самій своїй суті проблема прокрастинації — це проблема ставлення людини до себе самої, яке відображає хитке відчуття самооцінки».
 
А чи задумувалися ви колись, що найбільшими прокрастинаторами є перфекціоністи – ті, хто прагнуть все робити або ідеально, або ніяк? Вони відкладають нагальні справи до останнього моменту, боячись не виправдати своїх або чужих сподівань на результат? Ця захоплива книжка відкриє чимало цікавих та несподіваних фактів та допоможе краще пізнати себе самого – тоді прокрастинацію не вважатимуть чимось неминучим й осудливим, а  сприйматимуть всього-на-всього як те, чому варто дати відсіч. «Емоційне коріння прокрастинації включає почуття, страхи, надії, спогади, мрії, сумніви й тиск, які ми переживаємо всередині. Однак багато прокрастинаторів не усвідомлюють усього, що відбувається всередині, адже використовують прокрастинацію для уникнення неприємних відчуттів». Як і алкоголізм, наркоманія, фобії, депресія, трудоголізм і т.п., прокрастинація є лише однією з реакцій на суспільний та культурний тиск. Тож поглянувши у самісінький корінь проблеми, можливо знайти вихід з неї.
 
На щастя, «Прокрастинації» вдалося уникнути поширених недоліків нон-фікшну на кшталт недостатньої доказовості чи авторської упередженості: інформація подана чітко, логічно й обґрунтовано, з конкретними прикладами, аналізом причин та можливими шляхами вирішення проблем прокрастинаторів. Ця книжка буде корисна не лише тим, хто постійно відкладає важливі справи, а й усім, хто хоче краще пізнати свою психологію, навчитися керувати власним часом, ставити цілі та стати ефективнішим у роботі.
 
 
«Шлях до фінансової свободи. Bаш перший мільйон за сім років» Бодо Шефера
 
Ще одна новинка від Старого Лева, яку точно не можна проґавити, – переклад українською книжки «Шлях до фінансової свободи» Бодо Шефера – бізнесмена, провідного європейського фінансового консультанта та автора фінансових бестселерів для дітей «Пес на ім’я Мані» й «Кіра й таємниця бублика». Книжку «Шлях до фінансової свободи» переклали більш ніж 35-ма мовами та продали понад 10 млн примірників, а ще вона допомогла багатьом людям реалізувати їхню мрію та досягти фінансової незалежності.
 
«Я хотів показати, що достаток — ваше вроджене право, тобто ваше природне призначення — жити гідно й у фінансовій свободі. І я прагнув поновити вашу впевненість у ваших же можливостях». Бодо Шефер прагне не стільки допомогти людям досягти успіху, скільки навчити їх, як побудувати щасливе й вільне життя без обмежень. Гроші не роблять нас щасливими, хоча саме вони гарантують безпеку, свободу й можливість побудувати таке життя, яке відповідатиме нашим бажанням.
 
Ця книжка стане корисним подарунком для тих, хто «провисає» в усьому, що стосується економіки та фінансів; хто погано вміє розпоряджатися грошима, заощаджувати та примножувати їх, а також для тих, хто прагне міцно стояти на ногах та здобути фінансову свободу і незалежність. А ще для всіх, хто потребує змін і чарівного «копняка» для цього.
 
 
«WAKE UP! (Прокидаємось!) або Як перестати жити на автопілоті» Кріса Барез-Брауна
 
Це одна з найкорисніших мотиваційних книжок у прискореному сучасному світі, де більшість дій стають автоматичними: дорога на роботу і назад, похід за їжею в супермаркет, монотонні вечори. Картинка довкола починає нагадувати вид з вікна машини, що проноситься на великій швидкості.  Все змазане – емоції і враження теж. Так пролітають дні, місця, роки, а потім ви оговтуєтесь і думаєте: «Що це, у біса, було?» А миті вже втрачені. Несвідомо несучись крізь власне життя, ми переходимо у «режим автопілоту», що, з одного боку, економить та максимізує наші ресурси, а з іншого – робить життя одноманітним, безбарвним, а нас – пасивними й відстороненими.
 
Саме «автопілот» підштовхує нас, замість того щоб зробити розминку чи вийти прогулятися для перепочинку, гортати стрічку соцмереж; саме «автопілот» відповідає за той шкідливий сухий перекус, який ми з’їдаємо на ходу, коли за старою «схемою» переконуємо себе, що не маємо часу повноцінно поїсти, і він же змушує вас тягнути щось до рота, коли їсти зовсім не хочеться. У своїй книжці, що підсумовує річний проект, Кріс Барез-Браун пропонує низку способів, як перестати жити на автопілоті, адже «Прокинувшись, ми стаємо свідомими, ми творимо, ми у гармонії зі світом, який довкола нас, а не намагаємось боротись із ним; розуміємо, що все стає можливим. Для мене це є справжнім станом буття і не може бути нічого, що є протилежно іншим від буття на автопілоті». Для когось таким «будильником» може стати вечірня прогулянка, для когось обійми з коханою людиною, вражаючий фільм чи особлива пісня.
 
Прокинувшись від автопілота, ви стаєте самі собою, по-справжньому живими й свідомими, а отже, звільняєтеся від стереотипів та залежностей і маєте більше можливостей реалізувати власні мрії. Як же прокинутися? Кілька десятків способів пропонує Кріс Барез-Браун у своїй книжці.


Додаткові матеріали

ТОП-12 науково-популярних книг для дітей та дорослих
ТОП-100 найвизначніших книжок року за версією The New York Times
ТОП-7 книжок про яскраве лідерство
ТОП-5 книжок-дороговказів для космотуристів
ТОП-9 секретів, як успішно просувати книжки, музику та інші культурні продукти в Україні
ТОП-10 книжок для читання на вихідних
ТОП-10 книг листопада
ТОП-15 книжок про хоробрі серця
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери