Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Літературний дайджест

13.08.2018|13:30|Укрінформ

ТОП-5 серпневих новинок від "Фоліо"

Книжка Нобелівського лауреата, щоденник культового містика та забуті письменники українського модерну - чтиво на будь-який смак.

Книжка Нобелівського лауреата, щоденник культового містика та забуті письменники українського модерну - чтиво на будь-який смак.

"Цирк іде" Патрік Модіано

Книжка від лауреата Гонкурівської (1978) та Нобелівської (2014) премій, якого ще називають "віртуозом спогадів".

Цирк іде! Мандрівний цирк, яких було безліч у Франції... Прийшов... Розтривожив... Пішов геть... Так само і в цій випадковій зустрічі двох молодих людей. Звідкіля прийшов він? Не має значення. Хто вона, яке у неї минуле — байдуже...

Вона манить його за собою чарівними вулицями Парижа — загадкового, невідомого, непередбачуваного — і раптом зникає... Цирк іде, а разом з ним зникає і таємничий світ. Проте він запам’ятає його назавжди...

Роман екранізовано у телевізійну версію в 2009, за сценарієм Жака Сантамарія під назвою "Люди, що проходять".

Трилогія «Фаренго» Володимира Єшкілєва

Трилогія «Фаренго» Володимира Єшкілєва – перша українська фантастична епопея в жанрі space opera. Її дія розгортається в майбутньому, коли людство, залишивши планету-колиску, досягає чергової кризової межі. Розслідування несанкціонованого проникнення в системи корабля-розвідника несподівано для всіх виявляє загрозу набагато вищого порядку. Слідча група зустрічає спротив не лише невідомого ворога, але й політиків, які грають у власні ігри. Чим далі просувається розслідування, тим ширші обрії заколоту відкриваються для детективів і вчених.

"Щоденник наркомана" Алістер Кроулі

Культовий англійський письменник, поет, містик і церемоніальний маг, засновник релігійної філософії Телеми, астролог, художник, альпініст та шахіст Алі­стер Кроулі (1875—1947) і сьогодні залишається знако­вою постаттю. 2002 року Бі-бі-сі назвала його 73-м най­впли­вовішим британцем усіх часів.

"Щоденник наркомана" — автобіографічний роман автора, який уперше вийшов друком 1922 року й відтоді його перевидавали понад 40 разів. Тогочасні газети одразу охрестили його «книгою, яку треба спалити». Щоденник відкриває читачеві поета, коханця та загадкового містика, яким був Алістер Кроулі.

Антологія "Українська модерна проза". Укладач Юрій Винничук

Антологія «Українська модерна проза» представляє майже невідомі твори переважно забутих письменників початку ХХ сторіччя – Марка Черемшини, Євгена Мандичевського, Василя Пачовського, Івана Липи, Євгенії Ярошинської та багатьох інших.  Щоб якнайповніше зазнайомити читачів з працями саме цих, забутих  митців, поза увагою залишені хрестоматійні модерністські творіння класиків нашої літератури -  Михайла Коцюбинського, Івана Франка, Ольги Кобилянської,  Володимира Винниченка

Нові віяння, які прийшли з Заходу на початку ХХ сторіччя, надихнули наших митців на відхід від старої реалістичної школи. Українська модерна проза того часу сміливо заторкує раніше замовчувані теми, вдається до фантасмагорій, готики, притчі, символізму й імпресіонізму. Багато хто з авторів намагається поєднати поезію й музику або прозу й музику, маючи за мету передати словами звучання музичного твору. Героями оповідань стають уже не робітники й селяни, а митці. 

Справжнім відкриттям для читачів стане публікація дуже відвертої автобіографічної повісті Клима Поліщука "Світ червоний", де зображені відомі київські поети і прозаїки 1917 – 1919 років. 

"Шахрайство на кожному кроці: навчись розпізнавати афериста" Віктор Мазур

Великий комбінатор Остап Бендер знав чотириста відносно чесних способів відбирання майна у співгромадян, сучасні ж шахраї не тільки вдосконалюють старі, але й вигадують  нові прийоми обдурювання, вони освоїли Інтернет і стільниковий зв´язок, обманюють, не відходячи від комп´ютера і з мобільником біля вуха, при цьому навіть можуть перебувати в інших країнах. Автор також розповідає про існуючі способи обману при купівлі-продажу житла, оренді квартир; про будівництво пірамід: фінансових і віртуальних, про афери з пластиковими картами та нагадує правила, які дозволять уникнути шахрайства. Окремий розділ присвячено людям пенсійного віку, які є найменш захищеними у нашому суспільстві.

Віктор Мазур – фінансист за освітою, працював у різних галузях економіки України. Вважає і досі злободенними слова французького письменника ХІХ століття Едмона Гонкура: "Те, що відбувається в наші дні, ще не навала варварів, це навала шарлатанів".



Додаткові матеріали

Три книжки про дружбу, розлуку та дорослішання
ТОП-5 українських еротичних книжок, кращих за "50 відтінків"
ТОП-10 дитячих книжок, які допоможуть пізнати світ
Коли міняється свідомість: ТОП-5 мотиваційних книжок від Тетяни Муравйової
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери