Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Літературний дайджест

16.09.2016|09:17|Gazeta.ua.

Оксана Забужко написала книжку на 416 сторінок

— Найбільше цікавить презентація книжки Сергія Жадана "Тамплієри". Автор не виписується, а щоразу видає краще за попереднє, — розповідає письменник 34-річний Артем Чапай.

Розмовляємо про найцікавіші події 23-го Форуму видавців. Захід проходить у Львові з 15 по 18 вересня. Разом із столичним "Книжковим Арсеналом" це — найбільший літературний ярмарок в Україні.

Юрій Винничук завершив роман "Цензор" напередодні Форуму. Його герой живе у довоєнному Львові, цензурує радянські книжки і згадує, як вислуговувався перед кожною попередньою владою — австрійцями, поляками, нацистами.

Роман Тані Малярчук "Забуття" — історія молодої письменниці, захопленої життям польського політика В´ячеслава Липинського. Шукаючи правду в чужому минулому, дівчина починає бачити власне майбутнє.

Андрій Бондар представить збірку нотаток про власні переживання, підслухані розмови, історії відомих і пересічних людей.

Свою збірку "І знов я влізаю в танк" Оксана Забужко назвала подарунком до 25-річчя незалежної України. Тексти про інформаційну війну в Україні зайняли 416 сторінок.

"Кімната для печалі" Андрія Любки — це збірка з 11 оповідань про спогади героїв — крадія церковних пожертв, адвоката померлих клієнтів, поета без музи, короля без пошани.

На Львівський книжковий форум приїдуть письменники з 38 країн. Зокрема, буде італієць Паоло Джордано, американець Ілля Камінський, поляки Зємовіт Щерек і Вітольд Шабловський.

17 вересня в конференц-залі львівського Палацу мистецтв пройде зустріч із французьким письменником 50-річним Фредеріком Беґбедером. Говоритимуть про романи "Уна і Селінджер", "Кохання живе три роки", "99 франків" і збірку інтерв´ю "Бесіди нащадка епохи", що вийшли друком у київському видавництві "КМ-Букс".

На книжкову ярмарку зареєструвалися 158 видавництв і 363 автори, перекладачі, літературознавці, музиканти, художники й журналісти.

На книжковому форумі вшанують 100 ­років з дня смерті українського поета Івана Франка, ­400-ті ­роковини британського драматурга Вільяма Шекспіра, 180-річчя з дня народження скандального австрійського письменника Леопольда фон ­Захер-Мазоха.

Володимир ГРИСЮК



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери