Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Літературний дайджест

29.11.2012|12:44|Gazeta.ua.

Ірен Роздобудько презентувала нову книгу з трьома своїми кращими детективами

Відома сучасна українська письменниця й журналістка Ірен Роздобудько презентувала в Києві свою нову книгу "Останній ескорт у пастку".

Творчий вечір із письменницею і презентація її книги відбулася 27 листопада в кнайп-клубі "Купідон". "Останній ескорт у пастку" вважається подарунковим виданням творів, оформлене власними ілюстраціями авторки.

До видання увійшли три найвідоміші детективи Ірен Роздобудько: "Останній діамант міледі", "Пастка для Жар-Птиці" та "Ескорт у смерть". Ці твори відзначені на конкурсі "Коронація слова" й уже видавалися в 2000-х роках.

"Коли я взяла до рук цю книгу й дізналася, що Роздобудьчині детективи видали на такому рівні й у такому форматі, я вирішила, що вона вже практично досягла вершин Агати Крісті, – сказала на презентації дитяча письменниця й подруга авторки Леся Воронина. – Бо книга в такій твердій палітурці і так розкішно видана... Мені здається, це свідчення того, що Роздобудько здобула вже вершини детективної відомості й слави. Адже відчайдушні видавці, напевно, підрахували, чи буде ця книжка продаватися".

Сама Ірен Роздобудько розповіла, що перший роман, який входить до цієї книги, вона написала десь 12 років тому.

"Він тоді називався "Мерці". Цей роман у перший же рік "Коронації слова" завоював другу премію, призову, на яку я купила собі шкіряний костюм. Там була певна сума грошей, я їх отримала й відразу побігла на Петрівку й придбала цей костюм, який у мене є ще й досі. Насправді, це не так детективи, як моє ставлення до сьогодення, яке залишається в стосунках таким самим. За романом "Пастка для жар-птиці" у 2009 році зняли 4-серійний фільм, який називається "Пастка". Зняв його наш український режисер Сергій Лисенко, який переробив сценарій", – зазначила письменниця.

Вона також розповіла й про інші твори, що увійшли до нової книги.

"Ескорт у смерть" – це теж детектив із закрученим сценарієм. Тут просто страшна історія про те, як у місті раптом починають знаходити чоловіків-блондинів убитими з обрізаним волоссям. Цей роман теж став лауреатом "Коронації слова" і завдяки цьому видався", – сказала Роздобудько.

На її творчому вечорі, де зібралося близько 20-ти прихильників, продавали презентовану книгу за 80 гривень.

"Ці три детективи, які хитромудро Ірен об´єднала однією назвою "Останній ескорт у пастку", – це дуже майстерно і вправно закручені, цікаві, химерні, несподівані й часом просто фантастичні історії. Продемонструвавши свої вміння в детективному жанрі, Ірен почала писати розкішну психологічну прозу. Я думаю, що ті люди, які її читають, напевно, в цьому пересвідчилися, ознайомившись із 24-ма книгами Ірен Роздобудько", – зауважила Леся Воронина.


Анатолій БАБАК


 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери