Re: цензії

28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності

Літературний дайджест

18.09.2017|15:25|espreso.tv

14 нових книжок для дітей і дорослих, про які варто знати

Від казок для дітей та пригодницьких романів до детективів, трилерів та літератури для саморозвитку.

Від казок для дітей та пригодницьких романів до детективів, трилерів та літератури для саморозвитку

Видавнича група "КМ-Букс" зібрала 14 найцікавіших новинок на українському ринку, які можна буде купити на цьогорічному Форумі видавців у Львові.

Серія видань Collins Big Cat

В Україні серію Collins Big Cat вперше презентують на Львівському Форумі. Це систематизована програма для дітей віком від 3 до 12 років, призначена для розвитку дитячого читання.

Серія має два напрямки - художній та пізнавальний. Книжки створенні із класичних творів, казок, віршів та оповідань, а широкий діапазон нон-фікшн книжок заохочує досліджувати різноманітні теми від спорту до науки!

"Пригоди капітана Підштанька. Книга 1" Дейв Пілкі

Джордж із Гарольдом придумали найвидатнішого супергероя усіх часів і народів -Капітана Підштанько. Зараз обоє намагаються його оживити. Справжнє ім’я цього героя тримається у таємниці, тож навіть він сам не здогадується, що ця книга - про нього. Веселі пригоди з коміксами.

"Щоденник слабака. Книга 4. Канікули псу під хвіст" Джеф Кінні

Книга про хлопчика Ґреґа, який ціле літо вдома грається у відеоігри за запнутими шторами. Ґреґ не приховує, що йому "більше до вподоби приміщення", він живе у своїй найкращій літній фантазії: жодних обов’язків і жодних правил. Але Ґреґова мама інакше уявляє собі ідеальне літо.

"Досить Катрін" Джон Грін

Колін - головний герой книги. Йому не щастить із дівчатами. Особливо з тими, чиє ім´я Катрін. Усі Катріни завжди розривали з Коліном стосунки. Їх було дев’ятнадцять, якщо бути точним.

Вундеркінд і віртуоз вирушає в далеку автомобільну мандрівку. Без Катріни. Любов, дружба і померлий австро-угорський ерцгерцог дають у підсумку несподіваний серцезмінний результат у цьому вигадливо закрученому дотепному романі про те, як юнак загубив і знайшов себе.

"Усі яскраві місця" Дженніфер Нівен

Головні герої роману - молоді, розумні та вродливі, випадково зустрічаються на виступі шкільної дзвіниці, за крок до вічної безодні. Що змусило кожного з них прийняти настільки жахливе рішення та Чи зможуть вони врятувати одне одного?

Автор роману майстерно без жодного натяку на моралізування доводить, що наше життя — це всі кольори в одному, в усій їхній яскравості. Жодна хвороба — ані фізична, ані психічна — не може бути приводом для навішування соціальних ярликів та клеймування, що нас здатні врятувати лише співчуття та любов до близьких.

"Червона Офелія" Лора Підгірна

Літо 1919-го року. Україна залита кров’ю патріотів. Кам’янець-Подільський на короткий час стає столицею УНР. Книга розповідає про історію пристрасного кохання 22-річного агента Розвідочної управи Марка Шведа та витонченої красуні — актриси місцевого театру Олесі Біличенко.

Заплутана історія з викраденим кліше перетворюється на справжню криваву драму, яка може зламати нашого героя або ж загартувати для майбутніх випробувань долі.

"Стожар. Книга 1" Ярина Каторож

Читач цього роману-фентезі потрапить до світу Патрії — держави, якої давно вже не існує. Але на землях якої переплелись давньоукраїнські імена, вишивані сорочки та холодна зброя з прихованими механізмами, що готові от-от показати свою міць.

Читайте також: 4 нові романи українських письменників, які триматимуть у напрузі до останньої сторінки

Це роман про злість, жорстокість і любов. Це книга-клубок з історій, справжній палімпсест з прихованими рядками. Однієї миті видається, що знаєш про персонажа або ситуацію геть усе, а в наступну — ставиш собі питання: а чи довго ще до наступного розділу — можливо, там буде трохи більш відхилено завісу сюжету.

"Ніколи не здавайтеся!" Дональд Трамп, Мередіт Маківер

За час багаторічної підприємницької кар´єри Дональд Трамп пізнав як карколомний успіх, так і нищівні невдачі. У цій книзі найвідоміший бізнесмен світу щиро розповідає про найсуворіші виклики долі, найбільші програші й тернистий шлях до мети. Увесь цей досвід американський мільярдер використав на свою користь, свідченням тому є обрання його на найвищу посаду США.

"Побачити свої зірки в калюжі" Аліна Акуленко

Аліна Акуленко — журналістка, автор та ведуча суспільно-політичних програм на Українському радіо, кандидат філологічних наук, фіналістка та член журі міжнародних радіоконкурсів. Автор ділиться з читачами своїми напрацюваннями і спостереженнями. Цікаво, обґрунтовано та дуже позитивно розповідає про теорію і практику народження і втілення різних проектів, про психологію створення нового і підводні камені на цьому шляху.

Це унікальна українська книга-інструкція для реального життя, яка допоможе читачеві досягати персональної самореалізації на різних життєвих рівнях. Автор щиро та креативно веде читачів до їхніх зірок, прокладаючи шлях крізь лабіринти українських реалій та враховуючи нашу ментальність.

"Лідер без титулу" Робін Шарма

Багато хто з нас проводить найкращі дні свого життя ніби в комі, не цілком усвідомлюючи, що в цьому житті по-справжньому важливо - повністю реалізувати свій потенціал, ставши лідером для самого себе. А потім - допомогти іншим повною мірою реалізувати їхній потенціал і зробити світ затишнішим. Зробити це нам допоможуть п´ятеро вчителів героя нової книги Робіна Шарми, фактичного продовження знаменитого "Монаха, який продав свій "феррарі".

"Темні кутки" Ґіліян Флінн

Ліббі Дей було всього сім років, коли її старший брат убив усю їхню родину, поки сама Ліббі ховалася. Саме її свідчення допомогли його ув’язнити. Аж одного дня вже дорослу Ліббі запрошує так звана Карна спілка, яка зібрала любителів реальних злочинів і члени якої переконані, що Бен не винен.

Так, Бен бавився наркотиками і диявольщиною, усе містечко було налаштоване проти нього, та чи був він насправді здатен на вбивство. У книзі Ліббі доведеться покопатися в минулому власної родини, щоб відкрити правду — хай якою болісною вона може виявитися.

"Фірма" Джон Грішем

Третій роман "Фірма" став несподіваним бестселером. Після продажу півтора мільйона примірників, компанія Paramount купила права на її екранізацію.

Читайте також: 10 книжкових новинок українською: Шкляр, Кінг та В´ятрович

За історією молодий випускник влаштовується в маленьку, закриту, елітну фірму. Директор ФБР заявляє йому, що фірма відмиває гроші мафії. Юристу вдається зібрати компромат, вкрасти гроші мафії і знайти притулок на Карибському морі.

"Інформатор" Джон Грішем

Сюжет роману "Інформатор" побудований навколо жінки-слідчої по боротьбі з корупцією в судових органах. За її десятирічну практику тільки двоє суддів були відсторонені від посади. Обидва рази за некомпетентність.

Одного разу до неї звертається позбавлений ліцензії адвокат, який поміняв ім´я, особистість і місце проживання. Адвокат називає себе Рік і стверджує, що знає одного суддю у Флориді, який корумпуваніший за всіх суддів Америки разом узятих. 

"Американські боги" Ніл Ґейман

Вийшовши друком десять років тому, книга Ніла Ґеймана відразу стала класикою. Доторкніться до таємниць і чарів цієї книги, відкривши ювілейне видання. "Американські боги" із доповненнями та розширеннями, доданими автором - справжня перлина сучасної прози.

Це історія Тіні — чоловіка, якого випустили з тюрми одразу після того, як його дружина та найкращий друг загинули в автокатастрофі. Його наймає своїм охоронцем, водієм і попихачем загадковий фігляр, пан Середа. Так починається темна і химерна мандрівка Тіні, впродовж якої його спіткає безліч чудернацьких персонажів.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

20.03.2024|14:23
У київському просторі PEN Ukraine відбудеться публічна розмова Мирослава Мариновича з Мирославою Барчук
20.03.2024|14:02
В Україні видадуть продовження серії «Червоний Арлекін» італійського письменника Роберто Річчі
20.03.2024|14:00
У «Видавництві 21» готують до друку перше в Україні гумористичне фентезі про ІТ
15.03.2024|16:37
У Києві презентували епічне фентезі «Кий і морозна орда»
14.03.2024|11:27
Книга Сергія Руденка "Бій за Київ" у фінському перекладі увійшла до короткого списку премії Drahomán Prize 2023 року
09.03.2024|14:20
Оголошено імена лауреатів Шевченківської премії-2024
06.03.2024|18:34
Оголошено претендентів на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка у 2024 році
05.03.2024|11:11
У Львові презентують книжку Олени Чернінької, присвячену зниклому безвісти синові
05.03.2024|11:09
«Сапієнси»: потаємна історія наукової фантастики. Лекція Володимира Аренєва
01.03.2024|13:50
«Маріупольську драму» покажуть в Ужгороді та Києві


Партнери