Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Літературний дайджест

17.07.2017|10:25|Gazeta.ua.

Багатий спадкоємець закрутив роман з неповнолітньою

Книга "Таємниця галицького Версалю" української письменниці Тетяни Пахомової вийшла у харківському видавництві "Клуб сімейного дозвілля".

У романі розповідається про спадкоємця величезних статків Потоцьких та галицького Версалю – 20-річного Щенсного. Він захоплений літературою та театром. Але щоб виправдати славу і репутацію родини, мусить одружитися із Жозефіною Мнішек і стати польським королем. Шляхтич батько та амбітна мати з малих літ готували його на роль майбутнього володаря. Викорінюють з малечку у ньому прояви милосердя й людяності.

Якось при дорозі Щенсний зустрів красиву 16-річну дівчину Гертруду. Закохується в неї, і вони хочуть прожити разом усе життя і створити сім´ю. Проти волі батьків Щенсний одружується. Цим вчинком змінює історію вільної Польщі.

Тлом для історії кохання між Гертрудою Комаровською та Станіславом Потоцьким стали події середини 18 століття, коли Річ Посполита переживала епоху занепаду. Станіслав Потоцький відомий, насамперед, як засновник та меценат Уманського парку "Софіївка".

У романі є чимало історичних екскурсів, а також вигаданих епізодів і героїв. Ці фантастичні елементи наближують роман до казки. Серед інших, є Великий Болотяний дух і чорти.

В 2016-му дебютний роман Тетяни Пахомової "Я, Ти і наш мальований і немальований бог" відзначили гран-прі Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова". Авторка проживає у рідному місті Радехові, що на Львівщині. Працює вчителем географії у спецшколі.

Книга Тетяни Пахомової буде цікавою читачам, що захоплюються не надто правдивою історичною тематикою в переміш з любовними баталіями, описаними від імені жінки.

Володимир Грисюк



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери