Re: цензії

28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності

Літературний дайджест

Що почитати у відпустці. Сім нових захопливих книг українською

Збираючись у відпустку, ми часто завмираємо перед книжковою шафою або в книжковому магазині в розгубленості, не знаючи, що взяти почитати. Ми вибрали сім книг, які точно не будуть лежати у валізі, а стануть цікавими супутниками в найприємніший період літа.

Анна Хаєцька, Новое время
 
 
Салман Рушді. Два роки, вісім місяців і двадцять вісім ночей. Видавництво Старого Лева
 
Як тільки критики не називають цю книгу: і літературний оргазм і Шахерезада і чарівництво. Але те, що книга захоплює своїм сюжетом - це правда. Від тексту відірватися неможливо. "Ця книга - фантазія, казка, а ще блискучий і серйозний роздум про те, які пастки розставляє нам життя", - написала Урсула Ле Гуїн про новий роман Салмана Рушді. При невеликій кількості сторінок, книга, як чарівна скринька, вміщує цілий всесвіт. Це одночасно філософський і авантюрний, любовний і алегоричний роман, сатира, казка і метафора. Якщо ви збираєтеся на відпочинок в східні країни, ця книга стане кращим супутником і допоможе зануритися в культуру Сходу.
 
Маленька книга хюґе. Як жити добре по-данськи. Клуб Сімейного Дозвілля
 
Данію називають найщасливішою країною у світі. Парадоксально, адже сонячного світла - мінімум, 120 днів у році йде дощ, майже щодня небо закрите хмарами або туманом. І незважаючи на настільки похмуру картину, по рейтингам ООН данці визнані найщасливішою нацією. У чому ж секрет? Кажуть, що в філософії "хюгге". Що ж це таке? Це філософія життя, в яку закладено щось асоціативне і значуще для світогляду датчан. Комфорт, затишок, можливість працювати там, де хочеш, а не там, де більше платять, короткий робочий день, почуття захищеності - ось складові датського щастя. А ще картопелька, оселедець, смачні булочки, пиво, цікаві хобі і секс.
 
Йонас Люшер. Весна варварів. Основи
 
Книгу перекладено 15-ма мовами світу, вона отримала чимало престижних нагород, серед яких Franz Hessel Prize - приз за кращу сучасну літературу для французьких і німецьких авторів. Свою дебютну повість Йонас Люшер писав паралельно з кандидатською дисертацією з філософії. За сюжетом головні герої відправляються у відпустку, в Туніс. У розкішному туніському готелі-оазисі молоді успішні англійці з фінансових кіл грають пишне весілля. І раптом в одну ніч криза руйнує все - їх кар´єру, плани на майбутнє. Книга читається на одному диханні і змушує нас замислитися про справжні цінності. До того ж її компактний формат не займе багато місця у вашій валізі.
 
Японський коханець. Ісабель Альєнде. Видавництво Анетта Антоненко
 
Іноземні ЗМІ називають Альєнде найпопулярнішою письменницею сучасності, а в 2014 році вона отримала президентську медаль Свободи від Барака Обами.
 
Роман Японський коханець вийшов в 2015 році і відразу ж став бестселером. Книгу перекладено на 37 мов світу.
 
Зворушливий і емоційний життєпис 81-річної Алми, яка живе в будинку для людей похилого віку. Автор переносить нас в 1939 рік, до Польщі, вже захопленої Німеччиною. Звідси і починається історія головної героїні. Перед початком Другої світової дівчину відправляють до родичів в Сан-Франциско, де вона закохується в сина японського садівника. Незабаром закоханих розлучають трагічні події Перл-Харбора. Роман не відпускає протягом всієї розповіді.
 
 Усмішки долі. Адам Джонсон. Наш Формат
 
Список нагород може вже розповісти про книгу більше, ніж сама пильна рецензія. Посмішки долі стали переможцем National Book Award і The Story Prize, фіналістом Los Angeles Times Book Prize, увійшли в десятку кращих книг року за версією San Francisco Chronicle, USA Today та Miami Herald. Цю збірку визнали одним з кращих видань 2015 за версією The Washington Post, The Daily Beast, Los Angeles Magazine, The Independent.
 
Якщо ви любите коротку і глибоку прозу, то обов´язково оціните ці шість оповідань, які змусять вас по-новому подивитися на світ. Чудові історії про те, що в житті завжди є добро і світлі сторони.
 
Даніела Стіл. Чари. Клуб Сімейного Дозвілля
 
Цей автор точно не потребує представлення. А тим більше, романтичним дівчатам. Книги Даніели Стіл розходяться найбільшими тиражами в світі. Уже продано понад мільярд її книг і 23 романи екранізовано.
 
Раз на рік в Парижі відбувається дивовижна Біла вечеря, гості якої, чоловіки і жінки, запалюють і випускають в небо білі китайські ліхтарики. Якщо вірити легенді, збудеться заповітна мрія кожного, хто випустив такий ліхтарик.
Але як завжди, в житті все не так просто. Чиїсь мрії збуваються, а чиїсь надії розбиваються об жорстоку реальність. Емоції, еротика, переживання, ревнощі, в цій книзі є все, щоб із задоволенням прочитати її на відпочинку.
 
 Енар Матіас. Компас. Видавництво Старого Лева
 
Книга удостоєна престижної Гонкурівської премії. Компас пропонує нам здійснити подорож у часі і просторі, не покидаючи віденської квартири смертельно хворого музикознавця Франца Ріттера, який заново проживає все своє життя між одинадцятою годиною вечора і сьомою ранку в вихорі спогадів-галюцинацій, викликаних знеболюючими опіатами. І знову Схід. І знову калейдоскоп вражень від подорожей по його шумним містам, по горах і пустелях. Автор прагне показати вплив Сходу на Європейську культуру, прагне знайти точку перетину двох культур. Автору вже пророкують Нобелівську премію. Якщо ви любите проводити відпустку не без праці, а почерпнути для себе щось нове і цікаве, то ця книга точно буде хорошим супутником.


коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

20.03.2024|14:23
У київському просторі PEN Ukraine відбудеться публічна розмова Мирослава Мариновича з Мирославою Барчук
20.03.2024|14:02
В Україні видадуть продовження серії «Червоний Арлекін» італійського письменника Роберто Річчі
20.03.2024|14:00
У «Видавництві 21» готують до друку перше в Україні гумористичне фентезі про ІТ
15.03.2024|16:37
У Києві презентували епічне фентезі «Кий і морозна орда»
14.03.2024|11:27
Книга Сергія Руденка "Бій за Київ" у фінському перекладі увійшла до короткого списку премії Drahomán Prize 2023 року
09.03.2024|14:20
Оголошено імена лауреатів Шевченківської премії-2024
06.03.2024|18:34
Оголошено претендентів на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка у 2024 році
05.03.2024|11:11
У Львові презентують книжку Олени Чернінької, присвячену зниклому безвісти синові
05.03.2024|11:09
«Сапієнси»: потаємна історія наукової фантастики. Лекція Володимира Аренєва
01.03.2024|13:50
«Маріупольську драму» покажуть в Ужгороді та Києві


Партнери