Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Літературний дайджест

Книги, що змушують сміятися крізь сльози

Прохолодного зимового вечора можна загорнутися у теплий плед та грітися чашкою чаю, присмаченого шоколадом. І все, що бракує для повної гармонії – хороша книга. Пропонуємо до вашої уваги кілька видань, які зруйнують меланхолійний настрій і наповнять кімнату сміхом.

«Пригоди бравого вояка Швейка» Ярослава Гашека
 
 
Книга розкриває перед читачем двоякий світ, і при читанні сміх буде переходити у сльози, і знову у сміх… Це історія маленької людини – солдата – на великій війні. Але на фон страшних подій, що висміюють усю ницість та убогість війни, накладаються комічні ситуації. А сам вояка Швейк – носій народного гумору, від якого будь-який читач не зможе відірватися.
 
«Колір магії» Террі Пратчетта 
 
 
Усі твори майстра фентезі Террі Пратчетта відрізняються неймовірним почуттям гумору. У «Кольорі магії» для цього створені усі умови та персонажі: і маг-невдаха, і перший у світі турист, що постійно втрапляє у халепи, і Смерть, який не гребує жартами, і науковці, що живуть на краю землі. Життєва мета останніх - дізнатися, якої ж статі черепаха, що тримає на собі увесь плаский світ. Скоро читатимемо книгу українською ;)
 
 «Троє у човні (якщо не рахувати собаки)» Джерома Клапка Джерома
 
 
Ця книга, написана у медовий місяць письменника та його дружини, принесла Джерому світову славу. Його історія про трьох товаришів-джентльменів, які відпочивають на річці Темзі, стала еталоном комедійних історій та вплинула на формування низки письменників-гумористів. А класичний британський гумор, висвітлений у книзі, пройшов випробування часом та кількома поколіннями читачів.
 
«Пастка-22» Джозефа Хеллера
 
 
Роман показує абсурдність війни та життя військових на прикладі однієї із американських авіабаз. Ця історія стала одним із найважливіших творів ХХ століття, а фраза «пастка-№22» отримала, окрім значення «можливість не брати участі у польотах через психічний стан», і значення абсурдності та безвиході. 
 
«Політ золотої мушки» Богдана Волошина
 
 
Збірка історій, які правдиво, гостро та надзвичайно смішно змальовують життя галицького села. Неповторний колорит, чудове поєднання лірики, гумору та навіть психологізму з фантасмагорією зроблять ваш вечір незабутнім, а компанію складуть мер містечка Роман Задупський, секретарка маґістрату Текля Мілєрова, митець трагічної долі Влодка Фарнеґа та інші. 
 
«Оповідання» О. Генрі
 
 
Це класичний якісний гумор, який допомагає відпочити від серйозних справ і розслабитися. А прості, жваві та кмітливі сюжети забезпечать гарний настрій.
 
«Понеділок починається у суботу» Братів Стругацьких
 
 
 
Легка і сповнена оптимізму книга, яку потрібно читати та відчувати. Історія про таємниче товариство, яке серйозно вивчає магію, не залишить байдужим нікого. Особливо тих, хто вміє читати поміж рядків, адже у творі захована чудова сатира на сучасне авторам радянське життя. 


коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери