Літературний дайджест

14.03.2016|11:56|Казкарка

Топ-5 українських дитячих книжок для творчості

Дитячікнижки, що комбінуютьпід однією обкладинкоюцікаві історії або факти, розмальовки, завдання та ігри, є популярними в усьому світі. Їх називають книжками для творчості, книжками-іграми або ж книжками для дозвілля, англійською – activity books.

У нашому огляді – найцікавіші новинки даного формату, створені українськими художниками та письменниками.

Яскравий щоденникOpen publication - Free publishing


Ідея, текст, дизайн: Ірина Негован
Ілюстрації: Олександра Кучер
Обкладинка: Марічка Рубан

Формат щоденника передбачає, що маленький читач перегортає й заповнює щодня по сторінці цієї книжки для творчості. На кожному розвороті є: 1) місце для зазначення дати; 2) якийсь інтерактивний елемент, наприклад, ребус, розмальовка або гра; 3) “куточок”, присвячений їжі; 4) науковий факт; 5) місце для нотаток; 6) місце для подяки. Видання доступне українскою та російською мовами.

Цей щоденник був придуманий для нашого старшого сина Іллі та його чудових 10 друзів у домашній школі “Хіміка”. Ми з чоловіком втілили в ньому свій досвід і бачення структурного мислення, бажання шукати нестандартні відповіді й жити з відкритими очима. “Загорнули” все це в дитячу упаковку, і ось він з’явився – “Яскравий щоденник”. Чоловік із задоволенням би додав ще підручник з програмування, матаналізу й шахів, але ми з Іллею його відрадили поки :)
Ірина Негован

Велике та маленьке

ПЕТ-020
Художник: Даша Ракова
Харків: ПЕТ, 2016
48 с.

Ракова

Книжка для дозвілля, в якій поєднано розмальовки та творчі завдання. Добре впізнаваний стиль відомої в Україні ілюстраторки створює дуже ніжну й вишукану атмосферу.

ПЕТ-022

Маленька людина живе на великій планеті, а велика планета така маленька у величезному Всесвіті. Маленьке тільки здається маленьким. Придивися – і ти побачиш його велич! Ця книжка про велике і маленьке, про добро і дружбу. Ти також можеш приєднатися до цієї захопливої гри – малюй, розфарбовуй, фантазуй. Ця маленька книжка принесе тобі велике задоволення!
З опису

Гостинці з Ялинового лісу: казка-розмальовка до свята МиколаяOpen publication - Free publishing

 

Художник: Катерина Степаніщева
Братське, 2015
16 с.

Святкове видання, в якому поєднано казку, розмальовку, рецепт медяників, цікаві завдання та англійські слова для вивчення.

Малюнки містять дрібніші і великі форми, багато різних звіряток, формочок та інгредієнтів. Доповнюючи власними кольорами та лініями зображення, читачі таким чином долучаються до творення ілюстрацій книжечки, стають співілюстраторами, так би мовити. А опісля можуть й співпекарями – проекспериментувати з батьками на кухні, випікаючи печиво для святого Миколая.
Христина Содомора для “Читомо

З олівцем Європою

Олівцкм

Художник: Максим Розенфельд
Харків: ПЕТ, 2016
48 с.

осло

24 стародавніх європейських міста під однією обкладинкою. Читачам молодшого та середнього шкільного віку пропонують розфарбувати вітражі й замки, домалювати флюгери й мости, дізнатися, як називаються різні елементи архітектури. Художник подає насамперед історичний образ європейських міст, пов’язаний із видатними пам’ятками, такими як Тауер чи Колізей.

Стамбул

Принцеса-кухарка

12042841_946059775433314_2633955791249779218_n-595x736

Автор та ілюстратор: Віолетта Борігард
Київ: “Час майстрів”, 2015
4534
Малювальна історія з інтерактивними елементами від відомої в Україні ілюстраторки. Головня героїня Нісоль – маленька бунтарка, пригоди якої описано з легкістю й гумором. Маленьким читачам пропонують зафарбувати персонажів та домалювати якісь елементи, ставши співавторами ілюстрацій. Видання доступне українською та російською мовами.
73026

Валентина Вздульська



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери