
Re: цензії
- 03.09.2025|Ольга Шаф, м. Дніпро«Був на рідній землі…»
- 02.09.2025|Віктор ВербичКнига долі Федора Литвинюка: ціна вибору
- 01.09.2025|Василь Пазинич, поет, фізик-математик, член НСПУ, м. СумиОдухотворений мегавулкан мезозойської ери
- 25.08.2025|Ярослав ПоліщукШалений вертеп
- 25.08.2025|Ігор ЗіньчукПравди мало не буває
- 18.08.2025|Володимир Гладишев«НЕМОВ СТОЛІТЬ НЕБАЧЕНИХ ВЕСНА – ПЕРЕД ОЧИМА СХОДИТЬ УКРАЇНА»
- 12.08.2025|Тетяна Торак, м. Івано-ФранківськПолтавська хоку-центричність
- 07.08.2025|Ігор ЧорнийРоки минають за роками…
- 06.08.2025|Ярослав ПоліщукСнити про щастя
- 06.08.2025|Валентина Семеняк, письменницяЧас читати Ганзенка
Видавничі новинки
- Христина Лукащук. «Мова речей»Проза | Буквоїд
- Наталія Терамае. «Іммігрантка»Проза | Буквоїд
- Надія Гуменюк. "Як черепаха в чаплі чаювала"Дитяча книга | Буквоїд
- «У сяйві золотого півмісяця»: перше в Україні дослідження тюркеріКниги | Буквоїд
- «Основи» видадуть нову велику фотокнигу Євгена Нікіфорова про українські мозаїки радянського періодуФотоальбоми | Буквоїд
- Алла Рогашко. "Містеріум"Проза | Буквоїд
- Сергій Фурса. «Протистояння»Проза | Буквоїд
- Мар’яна Копачинська. «Княгиня Пітьми»Книги | Буквоїд
- "Моя погана дівчинка - це моя частина"Книги | Володимир Гладишев, професор, Миколаївський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти
- Джон Ґвінн. "Лють Богів"Проза | Буквоїд
Літературний дайджест
Благодарность от обжор
Книгу Сергея Кобаха «Злобная кухня» можно читать как сборник юмористических рассказов.
А можно - как великолепную инструкцию по созданию не только вкусного
обеда, но и восхитительной атмосферы, переполненной позитивом. Без него
никак нельзя: «...должен предупредить, что заходить на кухню надо
исключительно с хорошим настроением. А еще лучше с веселым. Потому что
если настроение у тебя фиговое, как парилка с панорамным окном,
то и блюда получатся такие же». Рискованный юмор и отзвуки
«падонкаффского» языка играют роль того самого перца, без которого
кушанье неминуемо выйдет пресным. Может, кому-то покажется, что
хулиганистый кулинар-любитель малость переперчил, но это тот самый
случай, когда оно только кажется. «Перво-наперво нужно устроить куриной
тушке принудительный стриптиз, то исть содрать кожу. Если вы живете
в деревне и кура еще живая, то перед стриптизом ее необходимо умертвить.
Топором, из ружья, переехать бульдозером. Все равно как, главное, чтобы
она сдохла. Хотя последний способ не рекомендую...»
При всем том - проверено - рекомендации Кобаха удивительно практичны.
С диетическими убеждениями сюда, пожалуй, лучше не подходить, над ними
автор постоянно издевается: «Для придания продукту диетического оттенка
я еще добавил немного барашкиного жира». В общем, рецептов
по приготовлению листика салата с капелькой меда тут не найти.
Но «курицо в одеяле», «трусливый десерт», люля-кебаб
на «зубочистках-мутантах», «рулетик простенький» и «лучок под закусон»
получаются именно так, как обещано. Автор дает и другие гарантии
по части личного счастья: «Формируешь блюдо, приглашаешь, кого надо,
к столу, наслаждаешься милым чавканьем и опосля получаешь свою
заслуженную феерию».
Ольга Шатохина
Коментарі
Останні події
- 11.09.2025|19:25Тімоті Снайдер отримав Премію Стуса-2025
- 10.09.2025|19:24Юліан Тамаш: «Я давно змирився з тим, що руснаків не буде…»
- 08.09.2025|19:3211 вересня стане відомим імʼя лауреата Премії імені Василя Стуса 2025 року
- 08.09.2025|19:29Фестиваль TRANSLATORIUM оголосив повну програму подій у 2025 році
- 08.09.2025|19:16В Україні з’явилася нова культурна аґенція “Терени”
- 03.09.2025|11:59Український ПЕН оголошує конкурс на здобуття Премії Шевельова за 2025 р
- 03.09.2025|11:53У Луцьку — прем’єра вистави «Хованка» за п’єсою іспанського драматурга
- 03.09.2025|11:49Літагенція OVO офіційно представлятиме Україну на Світовому чемпіонаті з поетичного слему
- 02.09.2025|19:05«Пам’ять дисгармонійна» у «Приватній колекції»
- 27.08.2025|18:44Оголошено ім’я лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка-2025