Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Re:цензії

Розмір має значення?

З одного боку, ця книжка – фахова відповідь на одне з найбільш розповсюджених «провокаційних» питань сучасності, а саме – про «розмір» і «призначення» у відповідній темі, яка зазичай «не розкрита».

З іншого – продовження розмови про функціональне призначення літератури: служити чи розважати? Вибирати (наче свій улюблений) розмір, як завжди, має читач.

…Мабуть, насамперед варто згадати, як раділи ми появі у нас різних літературних практик, що заполонили здебільшого сцену, хоч насправді це був запит часу та інші технологічні вимоги до нового «життя в літературі». Поетичний слем, мелодекламація під бубен, конкурс «офісної» прози. Згодом все трохи стихло, модні поети на партійному утриманні роз’їхалися по рідних селах, але бажання прислужитися «живому» життю література не втратила. І ось тепер маємо черговий феномен поєднання її чарівних зусиль із загальними потребами сьогодення.

Таким чином, перед нами унікальне видання про делікатний предмет розмови, яке має для українського та міжнародного ринку величезне значення. У «жанровому» сенсі це не лише праця визнаного у всьому світі пластичного хірурга, який присвятив свою книжку жінкам, але й докладна історія питання. Медицина та езотерика, мода і культура, психологія та родинне життя – саме у цьому контексті розглянута тема жіночих грудей, які за всі часи збуджували пристрасть, натомість для жінок були найвразливішим органом, і то не лише в сексуальному сенсі.

Отже, як зберегти молодість, красу, пружність та здоров’я грудей, як доглядати за грудьми в домашніх умовах, чи існують вітаміни для краси та молодості грудей – ці та інші поради (а також відповіді на питання, як характер жінки пов´язаний з формою грудей, або як лише дотиками до сосків чоловік може довести жінку до найвищої точки насолоди) можна знайти у цій першій в Україні енциклопедії про жіночі груди. Яка ж структура цієї, спитаєтеся, книжки? Насправді все просто.

Методичні, практичні та теоретичні розділи на зразок «Жіночих грудей у традиційних уявленнях українців» Ірини Ігнатенко чи питання про шкідливість бюстгальтеру у цій незвичайній книжці «проілюстровані» оповіданнями українських авторів, серед яких Олександр Козинець («Галерея одкровень»), Ілона Скала («Сиськи»), Євгенка Чугуй («Тонка межа»), Анастасія Нікуліна («Справжня»), Олена Скачко («Пятый размер»), Олена та Юлія Чернінькі («Розмір має значення»), Оксана Щирба («Її небо, що стало нашим»), Олена Карпенко («Кров з молоком»), Ірина Говоруха («Укусы пчел»), Ірина Клекіт («Недожінка»).

Павло Денищук. Жіночі груди: пристрасть та біль. – К.: Саміт-Книга, 2019

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери