Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Новини\Книга тижня

Новини

10.01.2018|10:36|Буквоїд

Кристоф Ґальфар. "Всесвіт на долоні. Подорож крізь простір, час та за їхні межі"

Кристоф Ґальфар – фізик, учень Стівена Гокінга, співавтор книжки «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» Гокінга та його доньки Люсі, – пояснює найновіші досягнення науки про Всесвіт у дуже доступній і дотепній манері, цього разу радше для дорослих, ніж для дітей. Складне у максимально простому викладі.

Відгуки про «Всесвіт на долоні»:

«У чому Ґальфар направду блискучий, то це в його кришталево прозорому роз’ясненні теорії квантового поля – вдячний складник, коли йдеться про популярну книжку з фізики… Ґальфар навіть наважується і ризикує розпочати розмову, якої багато популяризаторів науки бояться – обережне пояснює, як фізики дають собі раду з безкінечністю... Завдяки легкому розмовному стилю, “Всесвіт на долоні” добре підлаштований під загальну аудиторію, читачів, які мають дуже обмежені наукові знання, або й не мають зовсім… Прочитання [книжки] залишить по собі глибоке розуміння, як сучасна фізика наближає нас до глибокого розуміння реальності».

Дженіфер Олетт, The New York Times

«Вичерпний, від "Антиматерії" до "Ядерного синтезу" підсумок сучасної фізики... Розкутий, ви-тут-зі-мною наратив пана Ґальфара запрошує впасти на хвіст променю світла, вдивитись в атом, вийти з тілесної оболонки та зануритися свідомістю у саме пекло Великого Вибуху... він є балакучим гідом із грайливим почуттям гумору, як от коли припускає, що зникнення динозаврів спричинила їхня необізнаність із теоретичною фізикою... Епічна гулянка сучасної фізики. А позаяк на розливі пан Ґальфар, інформація тече рікою...»

Елан Хіршфелд, Wall Street Journal

«Кінематографічна, динамічна, інформативна, захоплива, поетична…[Ґальфарові] вдається переконувати звичайних читачів, що математичні предмети можна обмірковувати у незвичний спосіб. Уникаючи спрощення, він є зрозумілим і ніколи не заплутує (як це трапляється у багатьох інших популярних книжках з фізики) несамовитими нагромадженнями наукового жаргону і великих чисел».

Александр Мастерс, The Spectator

Кристоф Ґальфар. "Всесвіт на долоні. Подорож крізь простір, час та за їхні межі". К.: Yakaboo Publishing, 2017. - 312 с.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери