Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Новини

03.09.2015|14:31|Буквоїд

Сергій Батурин. «Вакансія для диктатора»

Новий роман Сергія Батурина «Вакансія для диктатора» підготували до Дня Незалежності України львівське видавництво «Кальварія» і національний проект «Книжкова Біржа».

Що стається з диктатором, коли він починає втрачати владу, а вчорашні покровителі роблять ставку на іншого? Як тоді поведеться вчорашній правитель, як вчинять його, здавалося би, вірні споборники й побратими, його близькі й навіть рідні? І на що готовий піти цей диктатор, коли під ним гойдається крісло? Розв’язка історії, описаної в новому романі Сергія Батурина «Вакансія для диктатора» цілком може стати пророчою для очільника знайомої всім країни з імперськими амбіціями, адже автор в своїх романах вже не раз передбачав реальні події.

Під час робочого візиту до Верхоярського механічного заводу здійснено замах на Президента однієї неназваної країни, яка претендує на світову потугу, Романа Романовича Погодіна. Дорогою до лікарні у кареті швидкої допомоги поранений Президент помер...

Таке повідомлення герой цієї історії чує в теленовинах, перебуваючи на державній дачі під Верхоярськом, та розуміє, що почалася велика гра за переділ влади. Попри смертельну небезпеку, він намагається дістатися столиці та зірвати плани тих, хто затіяв цю гру. Численні впливові вороги намагаються вбити його, але на допомогу несподівано приходить офіцер із президентської служби охорони.

«Диктаторами, як на мене, стають люди з особливим складом розуму й характеру. Зазвичай публіці диктатори цікаві в періоди найбільшої могутності, — говорить Сергій Батурин, — Мені як письменнику значно цікавіший момент, коли крісло гойдається під зверхником, безмежна влада на очах вислизає з рук, а вчорашні покровителі роблять ставку на іншого. Як тоді поведеться вчорашній правитель, як вчинять його, здавалося би, вірні споборники й побратими, його близькі й навіть рідні? І на що готовий піти він сам для збереження влади, що часто-густо дорівнює збереженню життя? Чи направду в цей момент в диктатора виявиться аж такий масштаб особистості, який видавався ще недавно йому самому й ввижався його підлеглим?»

«Родзинка «Вакансії для диктатора» полягає не тільки в актуальності теми, а й у гіпотетичній можливості розвитку викладених подій у реалі. Тому ми плануємо відправити примірник книги прототипу головного героя , — коментує директор проекту «Книжкова Біржа» Артем Лобанов. — Крім того, за тиждень до Дня Незалежності заплановано розпочати передзамовлення книги за спеціальною ціною та надпривабливими умовами доставки».

Фрагменти, доступні до читання є тут.

Сергій Батурин. Вакансія для диктатора. Роман — Львів: Кальварія, 2015. Спільний проект із «Книжковою Біржею». — 2015, 176 сторінок.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери