Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Новини

02.11.2016|09:46|Буквоїд

Курйози у розвідці

Журналіст, письменник і радник голови Служби зовнішньої розвідки України Олександр Скрипник зібрав докупи дві сотні незвичних і курйозних історій із життя розвідників, які колекціонував упродовж десяти років.

У такий спосіб автор спробував зазирнути за лаштунки спецслужб і чи не вперше так нешаблонно, дотепно і з гумором змалювати роботу розвідки, розповісти про форми і методи діяльності, здобутки і прорахунки, по-доброму покепкувати, а іноді й в’їдливо поглузувати з «їхніх шпигунів» і «наших розвідників».

Зібрані з різних джерел і записані з уст ветеранів розвідки кумедні історії, курйози, казуси, конфузи, байки й анекдоти дають змогу пересвідчитися, наскільки нестандартною, творчою, сповненою всіляких непередбачених ситуацій, драматичних поворотів, лицедійства, оригінальних трюків, імпровізацій і хитросплетінь є робота в розвідці.

Уся ця інформація зазвичай бентежить уяву доволі широкого кола людей. Адже все, що пов’язано з розвідкою, є незвичним, цікавим, оповитим ореолом утаємниченості й незвідності та як магніт притягає увагу. Уже самі назви розділів інтригують: «Спалився на тайнику», «Відірватися від стеження», «Обережно, вас підслуховують!», «Основний інстинкт», «Зустрів давнього друга». А таких зо два десятка.

У передмові до книжки автор пояснює, чому взявся за цю тему після опублікування низки художньо-документальних творів з історії української розвідки. «Навіть коли навкруги сутужно і купа проблем, – зазначає він, – ніщо так не піднімає настрій, як порція доброго гумору. Як полюбляють зараз повторювати – сміємося, отже, не здаємося!». 

Олександр Скрипник. Курйози у розвідці: документально-публіцистичні нариси / Олександр Скрипник. – К.: Ярославів Вал, 2016. – 560 с.: іл.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери