Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Події

08.11.2010|17:47|Буквоїд

Про секс-оргії шведського короля написали книгу

У Швеції вийшла книга, в якій розповідаєтсья про молодість короля "в розпалі його холостяцького життя, з дівчатками, випивкою та друзями".

У Швеції вийшла з друку книга під назвою Carl XVI Gustaf - Den motvillige monarken ("Карл XVI Густав - монарх мимоволі"), автор якої розкриває гріхи молодості шведського короля Карла XVI Густава.

Якщо вірити книзі, то 64-річний король, Почесний голова Всесвітньої організації скаутів, відомий своєю скромністю, в юні роки охоче брав участь у потворних п´яних оргіях і проводив час у джакузі з повіями.

Автори книги Томас Сйоберг, Тове Мейер і Деан Раушер збирали дані протягом двох років. "Йому було лише 27, коли він отримав владу, а в розпалі було його холостяцьке життя, з дівчатками, випивкою та друзями", - пишуть журналісти. "Потім він раптово став королем, і повинен був пообіцяти народу, що стане люблячим батьком. Абсолютно нереалістичну клятву дав він, стоячи в залі державних прийомів", - підкреслюють вони.

Деан Раушер брала інтерв´ю у жінок, які близько спілкувалися з королем. Серед них, наприклад, співачка і манекенниця нігерійського походження Камілла Хенемарк, яка зустрічалася з королем протягом року в кінці 1990-х. За словами авторів книги, Карл Густав "закохався в неї, як підліток", а королева, його дружина з 1976 року, знала про зраду, але була безсила з нею покінчити.

В інтерв´ю, яке дала Хенемарк ще до того, як про її стосунки з королем стало відомо, вона говорила про розрив з монархом як про період початку депресії. "До цього моє життя було суцільною розвагою, безліччю шампанського і грошей", - говорила вона. Але відтоді, як її кар´єра пішла на спад, вона відсторонилася від дійсності, стала постійно пити і задумалася про самогубство.

Автори також з´ясували, як сербський гангстер Мілле Маркович влаштовував вечори для короля і його друзів у підпільному клубі в Стокгольмі. Причому підпільним він був не тільки в переносному, а й у прямому сенсі, розташовуючись під управлінням поліції.

Маркович розповів, що в клубі знаходиться джакузі, і повії, запрошені до клубу, оголюються і сідають на коліна до своїх клієнтів. Кожній жінці була відведена своя кімната. На дверях кімнат містилися таблички, які визначали, кому з ким спати, розповіла одна з жриць любові.

Маркович заявив одній зі шведських газет: "У мене є прямі свідчення. Весь світ побачить. Це не фальшивка, але реальні факти. Я можу довести кожен епізод".

Публікація книги викликала підвищений інтерес з боку ЗМІ. "Стріпклуби, підпільні клуби, повії в хутряних шубах на голому тілі. Жінки сприймаються просто як десерт, як тістечка, які подаються разом з кавою", - написала Катрін Кіелос.

"Королівську сім´ю завжди сприймали найяснішої, казковою. Але ці звинувачення настільки важкі, що наша довіра до неї серйозно постраждала. Король навіть не заперечує цього", - говорить політичний аналітик Дженні Мадест.

Прес-конференція короля, що відбулася в четвер, лише підлила олії у вогонь. Карл Густав не коментував жодного конкретного епізоду з книги, зізнавшись, що не читав її. "Я говорив зі своєю сім´єю, з королевою, і ми вирішили перегорнути цю сторінку і йти далі, оскільки, як я розумію, це все відбувалося давно", - сказав глава держави.

Найбільш інтригуючим елементом скандалу стала реакція шведського суспільства. Більше 80% опитаних сказали, що не змінили свого ставлення до короля, і майже 50% при цьому відзначили, що журналісти чинять неправильно, цікавлячись приватним життям найяснішої родини. Дізнавшись про вихід книги, автори однієї з телепрограм, присвяченій розслідуванням, зустрілися з авторами роботи, але за підсумками зустрічі уклали, що ця тема не представляє для них інтересу.

Томас Сйоберг визнає, що більшість шведів вважає королівську сім´ю тако, що не підлягає критиці.

Нагадаємо, раніше шведську королівську сім´ю підозрювали і в корупції. Такими підозрами було, зокрема, затьмарене весілля спадкової принцеси Вікторії і принца Даніела.

Інформація: ТСН.ua



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери