Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Події

05.10.2010|16:30|Буквоїд

У Таджикистані нема кому читати книги

У столиці Таджикистану Душанбе немає хороших книжкових магазинів. Книги там просто нікому купувати - у людей немає грошей. Та й не до книжок їм. 

За неофіційним опитуванням «Азія Плюс», 31 з 35 жителів столиці незадоволені станом книжкового ринку. «У нас немає гарних книжкових магазинів», «Книги дуже дорогі», «Не завжди можу знайти те, що мені потрібно, і доводиться замовляти з Москви». Ось найпоширеніші претензії. 

Читати стали менше. Це факт. Але не через безграмотність, а тому, що немає можливості купити книгу - через відсутність спеціалізованих магазинів, а іноді через брак грошей.
Книжковий магазин «Book Бері» до недавнього часу знаходився навпроти Бібліотеки ім. Фірдоусі. Нещодавно він переїхав у район ЦУМу (навпроти кафе «Істанбул») і поміняв не лише назву - «Eric Krause», але тепер у ньому, крім книг продаються і канцтовари. 


Власник магазину Хасан Бакієв поділився труднощами свого бізнесу. «Спочатку ми планували відкрити магазин дитячої літератури, що так і було, - говорить він. - Потім ми стали привозити різну літературу і для дорослих. У нас нормальні ціни, від інших країн, наприклад, тієї ж Росії, не особливо відрізняються».

За словами Бакієва, книжковий ринок в Таджикистані перебуває в стані кризи. «Уряд не фінансує видання ні вітчизняних, ні закордонних книг. Але ж якби книги видавалися у нас, то питання про ціну взагалі не було б.  Але у нас наші ж письменники для видання книг змушені звертатися до міжнародних фондів, наприклад, до Фонду Сороса. Колись ми багато читали, але після війни всі роз´їхалися, і мало залишилося тих, для кого книга потрібна щодня», - говорить Бакієв.

Інформація: Росбалт

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери