Події

24.05.2010|21:23|Буквоїд

Роман 40-х став бестселером

Роман німецького класика Ганса Фаллади «Кожний помирає поодинці» (Jeder stirbt fuer sich allein, 1947) став бестселером у Великобританії через 63 роки після того, як уперше побачив світ.

Перший англомовний переклад роману Фаллади (у США - під назвою «Every Man Dies Alone», у Великобританії - «Alone in Berlin») був опублікований в 2010 році. За три місяці тільки в Об´єднаному Королівстві було продано 100 тисяч екземплярів книги. Очікується, що за рік у Великобританії буде продано 250 тисяч екземплярів книги. Як зазначає The Guardian, за той же період продається всього кілька тисяч примірників видань багатьох англійських романів.

Як зазначає газета, книга Фаллади знайшла популярність завдяки усним рекомендаціям читачів, а не рекламній кампанії. Права на екранізацію роману вже придбав актор Венсан Перес.

Фаллада народився в 1891 році і помер у 1947-му, незабаром після публікації «Кожний помирає поодинці». Роман розповідає про протест звичайної німецької подружньої пари, чий син був убитий в 1940 році за розповсюдження антигітлерівських матеріалів.

Інформація: lenta.ru



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери