Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Фестивалі

Події

07.07.2021|11:44|Буквоїд

Український ПЕН організовує літературний фестиваль-воркшоп “Прописи” в Івано-Франківську

9-12 вересня в Івано-Франківську відбудеться літературний фестиваль-воркшоп для молодих письменників “Прописи”.

Для 10 авторів та авторок, відібраних за конкурсом, Український ПЕН організує індивідуальні заняття з досвідченими менторами й менторками – Вікторією Амеліною, Галиною Крук, Тарасом Прохаськом та Ганною Улюрою. Лекції і воркшопи для учасників проведуть зокрема Лариса Денисенко, Роман Малиновський, Богдана Неборак і Тетяна Терен. Для широкої аудиторії в рамках “Прописів” запланована публічна програма, до якої долучиться, з-поміж інших імен, Юрій Андрухович

Куратором проєкту стане поет, перекладач, віцепрезидент Українського ПЕН Остап Сливинський, координатором – перекладач, проєктний менеджер ПЕН Андрій Вахтель. 

“Фестиваль ”Прописи” – це перша в Україні подія, яка об’єднає в собі елементи творчої майстерні, лекторію, презентаційного майданчика і простору для співдії авторів-початківців та відомих письменників, – розповідає Остап Сливинський. – Проєкт має на меті допомогти дебютантам удосконалити навички творчого письма, дати їм рецепти ефективного входження в літературу та віднайдення в ній свого місця. А ще  – навчити їх захищати власні авторські права, показати оптимальні моделі співпраці з редакціями, видавництвами, літературними агенціями. Водночас це можливість представити свою творчість не лише професійній, а й ширшій аудиторії в рамках публічної програми. Це також подія для міста Івано-Франківська, адже в рамках “Прописів” заплановані подіумні розмови та сценічні читання, вечір мультимедійних та синтетичних проєктів та поетичний марафон. Вхід на всі події буде вільний”.

Фестиваль-воркшоп “Прописи” покликаний сприяти розвитку сучасної літератури шляхом відкриття нових імен, а також просування правозахисних цінностей ПЕН серед молодих авторів. Йдеться зокрема про захист свободи слова і самовираження та усвідомлення літераторами відповідальності за публічні слова і вчинки. Дослідженню ролі письменника у відстоюванні прав і свобод та функції літератури як рушія соціальних змін будуть присвячені окремі лекції та майстер-класи в рамках фестивалю.

У професійній програмі  “Прописів”, як зазначено в умовах конкурсу, зможуть взяти участь дебютанти у сферіписьменництва та літературної критики віком 18-35 років

Апліканти повинні мати щонайменше 3 художні чи критичні твори, опубліковані в інтернеті, медіа чи колективних збірках, однак ще не видати жодної книжки. Дедлайн подачі заявок – 5 серпня 2021 року.

Підсумком проєкту стане друкований альманах, до якого ввійдуть твори 10 учасників та учасниць проєкту, а також їхні публіцистичні тексти з враженнями про фестиваль-воркшоп.

Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери