Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Фестивалі

Події

17.06.2021|09:32|Буквоїд

Майстер-клас литовської ілюстраторки і перформанс-гра про сон

23-27 червня у Києві триватиме Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Цього року захід відбудеться у гібридному форматі – онлайн та офлайн. Участь у ньому візьме і чернівецьке дитяче арт-видавництво «Чорні вівці».

Протягом п’яти днів на Книжковому Арсеналі діятиме стенд Е 2.04, де ви зможете придбати книжки видавництва. Серед них – близько 10 новинок українських авторів та перекладні книжки, які «Чорні вівці» підготували до цієї події. 

У програмі – майстер-клас знаної литовської художниці Аушри Кюдулайте (Литва), яка ілюструвала книжку «Щастя – це лисичка» Евеліни Дацюте. Видання отримало чимало європейських нагород і перекладене на десятки мов. Авторка й ілюстраторка Аушра Кюдулайте, яка проводить дитячі майстер-класи у багатьох країнах, переконана, що з кожною дитиною можна знайти спільну мову, якщо творити разом. Адже творчість і фантазія властиві будь-якій людині. «Вам потрібно лише заохочувати дітей насолоджуватися процесом і потоком творення,– вважає авторка. – З першого ж воркшопу за книжкою «Щастя – це лисичка», я мала єдину мету – надихнути дітей до імпровізації. Творчість не вимагає багато лише кілька основних предметів канцелярського приладдя, із якими кожен може собі дати раду». Приїзд Аушри став можливим за підтримки Lithuanian Culture Institute.

Також у програмі Книжкового Арсеналу – перформанс-гра за мотивами нової книжки української письменниці Іри Бови «Диводрім і Піжамна пані». За словами авторки цієї книжки для маленьких незасинайок та ведучого наукового шоу «Нудного» Дена, ця подія для тих, чия дитина щовечора хоче ще чогось поїсти, ще хвилиночку погратися й ще трішки «ну хоч чогось», тільки б не спати. «Ми покажемо, – говорять учасники заходу, що вві сні будь-яке диво можливе: і  сніг серед літа, і гармата з посмішками, і можливість опинитися на хмаринці. Головне – зручно вмоститися в ліжечку, міцно заплющити оченята й вчасно заснути. А що, як всі гості презентації зможуть легко зробити це просто на заході? Заінтриговані? Тоді приходьте вчасно!».

 

 ПРОГРАМА ПОДІЙ:

25 червня (п’ятниця)

19:00 – 19:45 

Перформанс «Що ще можна робити вві сні?: перформанс-гра за мотивами книжки Іри Бови «Диводрім і Піжамна пані». 

Учасник: артист «Нудний» Ден: наукове шоу.

Локація: Дитяча сцена

 

26 червня (субота)

16:30 – 17:15 

Майстер-клас із ілюстрації «Якого кольору твоє щастя?» за книжкою Евеліни Дацюте та Аушри Кюдулайте «Щастя – це лисичка». 

Учасник: Аушра Кюдулайте. 

Локація: Зона майстер-класів

 

27 червня (неділя)

14:00 – 14:30

Автограф-сесія ілюстраторки Аушри Кюдулайте.

Локація 2 (біля дитячої секції на вулиці).

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери