Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Фестивалі

Події

08.12.2012|22:48|Буквоїд

10 книжок для дітей до Дня Святого Миколая

Незабаром – День Святого Миколая. Пропонуємо десять книжкових новинок для дітей, які побачили світ в українських видавництвах. Ці прекрасно ілюстровані книжечки стануть гарним подарунком для малечі.

Сашко Дерманський. «Казки дракона Омелька»




Нова книжка Сашка Дерманського - наймолодшого і найвеселішого з сучасних українських дитячих письменників - це довгоочікувана мандрівка у казковий світ дракона Омелька - невтомного казкаря, що складає безліч казок, але якому завжди бракує слухачів. Адже тільки-но він підкрадається до когось, щоб розповісти казку, як усі одразу верещать: «Дракон!» - і втікають... Можеш собі уявити, який щасливий буде бідолашний Омелько, коли ти прочитаєш і полюбиш його чудові казки... 

Сашко Дерманський. Казки дракона Омелька. Іл.: Вікторія Пальчун. К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2012. - 32 с.


Дитячий Кобзар




Дитячий кобзар - це не просто збірка найвідоміших віршів Тараса Шевченка, а художнє видання з яскравими ілюстраціями.

Картини Марини Михайлошиної підкреслять слова Великого Кобзаря та привернуть увагу як маленьких, так і великих читачів. Тут і українське село з біленими хатами, і козак, що збирається у довгу дорогу, і, звичайно, кобзар, що на кобзі грає та пісні про славетне минуле наспівує.

Тарас Шевченко. Дитячий Кобзар. Львів:   Видавництво Старого Лева, 2012. - 64 с.



«Дарунок святого Миколая»




Чудотворець Миколай щороку готує для кожної дитини гостинця.

Герої цих історій дістали подарунки зовсім особливі та незвичайні: Каріна і Яна отримали в дар справжню дружбу, а Надійка - старшу сестру. А от що знайшов під подушкою Миколка в нагороду за свій грандіозний вчинок, ти дізнаєшся, коли розгорнеш цю книжку! 
Серед авторів - Галина Кирпа, Ігор Калинець, Валентина Вздульська, Галина Манів, Зоряна Живка, Оксана Лущевська, Володимир Чернишенко та ін.

Видання розраховане на дітей молодшого, середнього шкільного віку та для родинного читання. Стане в пригоді на уроках української літератури, християнської етики, у церковних недільних школах і гуртках.

Дарунок святого Миколая: вірші, казки, оповідання. [Для мол. та сер. шкільного віку] / Упор. Ю. Березенко; худож. М. Качмар. - К: «Братське», 2012. - 72 с.


Астрід Ліндґрен. «Діти з Гамірного»




Кожна книжка видатної шведської письменниці Астрід Ліндґрен неповторна.

Повість «Діти з Гамірного» - ніби освітлена зсередини теплим сонцем дитинства, проведеного у спілкуванні з природою. На хуторі Гамірному всього лиш три садиби, але шестеро дітей, які живуть там, не мають часу нудьгувати. Вони вміють розважатися, цінувати дружбу, залюбки допомагають батькам, вчаться готуватися до родинних свят і переживають багато цікавих і веселий історій.

Астрід Ліндґрен. Діти з Гамірного: повість/ пер. зі швед. О.Сенюк; худож. К.Дудник. - К.: Махаон-Україна, 2012. - 256 с.


Андрій Курков. «Чому їжачка ніхто не гладить»




Великі чи маленькі, люди чи звірятка, - усі хочуть відчувати себе дорогими і потрібними комусь.

А одного разу маленький Їжачок засумував, оскільки ніхто не хотів його погладити. І так би сердився й супився Їжачок і дотепер, якби не сіра польова Мишка, яка пояснила йому, у чому річ. З того часу  звірятка стали нерозлучними друзями й щовечора п´ють чай із горішками та яблучками.  

Приємного й затишного вам чаювання прохолодними осінніми вечорами у товаристві нової книги Андрія Куркова «Чому Їжачка ніхто не гладить»! Зручного для гортання формату, чудово ілюстроване Тетяною Горюшною та перекладене українською Іриною Дем´яновою видання стане справжнім подарнком для найменших читачів.

Андрій Курков. Чому їжачка ніхто не гладить. Тернопіль: Навчальна книга - Богдан. 2012, 18 с.

 


Григорій Фалькович. «Про котів і собак»





Книга віршів Григорія Фальковича стане неймовірно гарним подарунком для дітей і дорослих, які люблять домашніх улюбленців, котів і собак, а також полюбляють поезію для дітей. Веселі, вигадливі, кумедні вірші ілюстровані надзвичайними роботами Наталі Ярової.

Григорій Фалькович. Про котів і собак. Львів: Видавництво Старого Лева, 2012. - 32 с.



«Даогопак»




«Даогопак» - 3-томний комікс-блокбастер про пригоди козаків-характерників із лицарського ордену магів і майстрів бойових мистецтв Запорізької Січі. 

Розпочинається серія авантюрно-пригодницьких історій першою книгою під назвою «Даогопак: Анталійська гастроль».

Три друга-козака - Олесь Скоровода, Тарас Пересічеволя і характерник Мозговий - виконують завдання кошового отамана, відправляючись з розвідувальною місією до Туреччини під виглядом мандрівних артистів. Їх мета - визволити полонених козаків, що працюють в надрах нового султанського палацу в Анталії. Але не сталося, як гадалося, і в справу втрутилися зовсім інші сили та обставини. Несподівана зустріч з японською дівчинкою Арі-Сан, охоронцем сина Султана, змінила долю молодого козака Олеся.
Для авторів це стало архіцікавим завданням - продемонструвати світу легендарні міфи української історії. Начебто мисливці за скарбами, відправитися в дрімучі ліси своєї міфології, знаходячи і збираючи найтоншу павутину магії, впевнене рукостискання братства, співучу іронію кобзарів і завзятість бойового тренування характерників. Зібрати і виткати полотно історії образами нових супергероїв. Адже наша культурна спадщина сповнена героями, які очікують виходу в світ. Але найважливіше для тебе, читачу, знайти героя в собі.

Автор сценарію - Максим Прасолов, художник - Олексій Чебикін, тексти - за участю Олега Колова.

Відзначений спеціальним призом журі фестивалю «Книжковий Арсенал» за Кращу ілюстровану дитячу книгу. Хоча книга - для всієї родини.

Даогопак. Книга 1. Анталійська гастроль. М. Прасолов, О. Чебикін, О. Колов. Nebeskey, 2012. - 64 с.



Леся Воронина. «Таємне Товариство Боягузів та Брехунів»



Кожна нова книжка Лесі Ворониної - подія для маленьких читачів, які в її звичайних-незвичайних героях мають змогу впізнати себе і пережити чимало направду карколомних пригод, густо помережаних добрим гумором і тонкою іронією.

Цього разу пані Леся і видавництво «Грані-Т» підготували маленьким книголюбам подвійну насолоду. Адже нова книжка відомої письменниці «Таємне Товариство Боягузів і Брехунів» містить одразу дві чудові повісті, - а отже, тут доведеться аж двічі рятувати світ! 

Одного разу звичайнісінький хлопчина, навколо якого все було похмурим і буденним, захворів. Проте «хвороба» - геть не звичайнісінька, і якщо чесно, навіть дуже захоплююча. Не треба викликати лікаря, не треба пити ліків і лежати в ліжку, а краще віддатися їй сповна, адже ця хвороба - пригодоманія! Перший симптом: поява чудернацьких предметів, часових та просторових переходів на рідній і давно знайомій вулиці. Другий симптом: коли найрідніші люди, мама з татом і бабуся, виявляються супергероями, які мають родинні таємниці, передані їм із давніх часів. І третій симптом: така блискавична швидкість подій, що зупинити чи перервати їх неможливо. Та й не треба, адже перш ніж рятувати світ від прибульців-синьомордів, потрібно ретельно попрацювати над собою - пройти випробування, позбутися страхів, стати сміливим і приготуватися до карколомних пригод. 

Отож, насолоджуйтеся - і подумайте про те, чи й вас, бува, не чекають у лавах Таємних Товариств?.. 

Леся Воронина. Таємне Товариство Боягузів та Брехунів: повісті / Леся Воронина. - К.: Грані-Т, 2012


Юрій Ярмиш. «Їжачок та Соловейко»



Одного разу маленьке Солов´ятко випало з гнізда!.. Раптом біля куща з´явилася хитра Лисиця і вже хотіла його схопити...

 Але сміливий Їжачок згорнувся калачиком і відважно захистив мале Солов´ятко. 

Про справжню самовідданну дружбу, про непрості випробовування оповідає ця чудова, глибока й зворушлива казка.

Ілюстрації Юлії Мітченко.

Юрій Ярмиш. Їжачок та Соловейко. К.:   А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2012. - 24 с.



Зірка Мензатюк. «Зварю тобі борщику»




 У цій книжечці всі казки не лише веселі й цікаві, але ще й дуже смачні. Бо коли їх читаєш, то слинка котиться. І відразу хочеться разом з Олесею та Івасем, героями цих казок, скуштувати запашного борщу, смачнючих вареників, солодких млинців та інших українських страв, які живуть не лише на вашому столі, а й у казці.

Зірка Мензатюк. Зварю тобі борщику. Львів: Видавництво Старого Лева, 2012. - 60 с.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери