Головна\Події\Рейтинг

Події

19.08.2011|16:28|Буквоїд

Ліна Костенко, Оксана Забужко і Андрій Курков – у сотні найвпливовіших українців

Напередодні 20-ї річниці незалежності України журнал «Кореспондент» оприлюднив рейтинг «Топ-100 найвпливовіших українців».

Очолив список президент Віктор Янукович. Окрім нього до п´ятірки найвпливовіших українців увійшли давній друг глави держави - Юрій Іванющенко (№2), Сергій Льовочкін (№3), Ринат Ахметов (№4), Микола Азаров (№5).

Цьогоріч до сотні найвпливовіших українців увійшли і письменники - Ліна Костенко (№70), Оксана Забужко (№89) та Андрій Курков (№94).

Ліну Костенко «Кореспондент» назвав літературною героїнею за роман «Записки українського самашедшого», а саму книгу тижневик вважає «одним із яскравих явищ в українській культурі останнього часу».

Оксана Забужко ж, як вважають автори рейтингу, заслуговує поваги за її громадянську позицію. І, звісно ж, за роман «Музей покинутих секретів», який, як твердить «Кореспондент», став «головною культурною подією минулого року».

Андрій Курков посів у рейтингу 94-у сходинку - поміж двома багатіями - генеральним директором ММК ім. Ілліча Володимиром Бойком та президентом футбольного клубу «Карпати» Петром Димінським. Тижневик відзначив письменника не лише за популярність в Україні, а й за те, що він гідно представляє державу за її межами.

Фото: Майдан



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери