Головна\Події\Премії

Події

13.04.2010|13:44|Буквоїд

Вручили Пулітцерівську премію-2010

У США пройшла церемонія вручення Пулітцерівської премії — найпрестижнішої нагороди країни у галузі літератури та журналістики. У число лауреатів вперше за 94 роки існування премії потрапило інтернет-видання.

У категорії «журналістське розслідування» одним із лауреатів став сайт ProPublica, який отримав нагороду за матеріал, підготовлений спільно з The New York Times. Другим переможцем стала Philadelphia Daily News. Варто відзначити, що інтернет-ЗМІ можуть претендувати на Пулітцера тільки з 2009 року.

Головним тріумфатором серед ЗМІ цього року виявилася газета The Washington Post, яка отримала чотири премії. The New York Times, в минулому році зібрала п´ять призів, на цей раз задовольнилася двома.

Медаль у найпрестижнішій категорії, «За служіння суспільству», отримало видання Bristol Herald Courier. Воно нагороджено за викриття махінацій з митом при газових розробках.
Пулітцера за кращий художній твір отримав Пол Хардінг (Paul Harding) за свій дебютний роман Tinkers. Кращим драматичним твором визнали мюзикл Next to Normal, який, за словами коментаторів, повернув рок-музику на Бродвей.

Приз за нон-фікшн отримала книга Девіда Хоффмана (David E. Hoffman) «Мертва рука: нерозказана історія гонки озброєнь в Холодну війну і її небезпечної спадщини» (The Dead Hand: The Untold Story of the Cold War Arms Race and Its Dangerous Legacy) .

У номінації «поезія» переміг Рей Армантраут (Rae Armantrout) зі збіркою Versed.

Інформація: Openspace.ru



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери