Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Презентації

Події

10.09.2014|13:26|Буквоїд

Музика Букового Лісу

Під час Форуму видавців відбудеться концерт Соні Садової - презентація книжки «Куди зникло море» Тараса Прохаська і Мар’яни Прохасько

«Видавництві Старого Лева» видало продовження кротячої саги. Нова книга для дітей Тараса Прохаська та Мар’яни Прохасько називається «Куди зникло море». Проілюструвала її, як і «Хто зробить сніг», сама Мар’яна. Це – детективна історія, насичена і  філософським підтекстом, і неочікуваними сюжетними поворотам.

 У цій книзі – подвійне дно. Це - не лише цікавий, чудово ілюстрований, літературний твір, а й літературно-музичний проект. У новій кротячій історії Тараса Прохаська і Мар’яни Прохасько лісові мешканці з трепетом готуються до концерту Соні Садової. Послухати Соню та побувати на її концерті зможуть не лише ті, хто живуть у Буковому лісі, а й всі книгомани і меломани. Адже, дочитавши книгу, у ній читачі знайдуть сюрприз – справжню знахідку. Цей сюрприз – це спеціальний QR-код, за яким зможете завантажити сторінку і знайти цілий альбом пісень неперевершеної Соні Садової (у виконанні Дани Винницької). Тексти пісень написали Софія Андрухович та Таня Малярчук. Багатогранну і талановиту Соню можна буде не лише почути, з нею можна буде й познайомитися завдяки гурту «Дагадана». Під час Форумі видавців у Львові відбудеться презентація спільного проекту Тараса Прохаська, Мар’яни Прохасько, «Видавництва Старого Лева» та гурту «Дагадана». Концерт Соні Садової стане своєрідною презентацією книги «Куди зникло море». Концерт-презентація відбудеться у суботу, 13 вересня, о 16.00 у дворику Копальні Кави ( пл.Ринок,10).

 «Ідея цього проекту з’явилася завдяки Варварі Бондар, - розповідає Мар’яна Прохасько. - Їй 6 років, і вона є одним з наших головних експертів. У книжці ми згадували про хіт Соні Садової, від якого фанатіло багато її прихильників. Це пісня – «Сині очка, чорний хвіст». І коли Варвара прочитала рукопис (тобто коли їй почитала його мама), вона сказала: «Я би хотіла послухати цілу пісню!» І тоді все розвивалося з неймовірною швидкістю та народилося спонтанно і легко у розмовах з друзями. Я запитала в Дани Винницької, чи не погодилася б вона написати пісню «Сині очка, чорний хвіст», вона погодилася і придумала, щоб це був аудіододаток до книжки і щоб пісень було більше. Софія до моєї радості сама запропонувала написати слова до пісень, а коли я розповіла про це все Тані Малярчук, вона зробила мені сюрприз і за два дні написала тексти до двох пісень. Всі ми страшенно веселилися і не могли надивуватися з такого цікавого експерименту. А для мене найбільшим щастям було дізнатися, що моя творчість може породжувати чиюсь творчість і що мої герої здатні оживати. А також,  що в такий спосіб я можу подарувати радість людям, яких люблю, і отримати її від них».

«Музика писалася надзвичайно легко і швидко, - каже Дана Винницька. -  Робота на студії теж була чистою приємністю. До співпраці я запросила відомого американського барабанщика Френка Паркера, польського контрабасиста і скрипаля Міколая Поспєшальського і вокалістку та електронщицю Даѓу Грегоровіч - разом ми співпрацюємо у DAGADANA. Під час роботи над кількома піснями я відчула потребу використати хор з дитячих голосів. Я сконтактувалася з нашим звукорежисером Міхалом Тробським і попросила його підшукати групу з 10 дітей у Чентсохові для запису. Це було досить непросте завдання знайти серед літа групу дітей. Але незважаючи на труднощі, вдалося організувати чудовий склад дітей, який додав неповторного королиту. Спочатку мало бути 2-3 пісні як додаток до книжки, але під-час роботи появилися 6 повноцінних композицій і бонус трек.  Усі ми дуже радіємо з цього спонтанного проекту, який поєднав не тільки різні види мистецтва, різні нації(українську, польську,американську), а ще й таку несподіванку-польські діти заспівали для українських дітей!».

«Дуже любимо, коли книжки, які ми видаємо, обростають додатковими проектами, - коментує проект «Видавництво Старого Лева». – Тож, коли Мар’яна розповіла про ідею музичного проекту Соні Садової і про готовність Дани взятися за це, радо погодилися на цю авантюру. І ми задоволені нашим спільним результатом. Сподіваємося, що пісня «Сині очка, чорний хвіст» (і не лише вона одна) стане хітом серед дітлахів і читачів кротячої саги».

 

Інформація: «Видавництво Старого Лева»



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери