Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

07.10.2011|11:25|Буквоїд

Сьогодні Ірена Карпа презентує у Києві «Піцу «Гімалаї»

7 жовтня у Києві у книжковому клубі «Читай-місто" (Київ, вул. Хмельницького, 3б) Ірена Карпа презентує свій новий роман «Піца «Гімалаї». Величезний попит на довгоочікувану книжку призвів до того, що перший наклад у 8 тисяч примірників розійшовся за перші три тижні продажів.

 

Роман «Піца «Гімалаї», який вийшов друком у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля», це - історія про дівчину з дивним ім´ям Редька, що безперестанно мріє про мандри. Старша сестра скидає героїню з небес на землю: краще б на роботу влаштувалася - он хоч піцу доставляти. Тільки от у Редьки, вочевидь, у крові дзен-туризм. Одна коробка з італійським наїдком стає для дівчини справжньою скринькою Пандори, і тепер вже інстинкт самозбереження жене її від київської піцерії через Ляйпціґ до Тибету. Піцу замовляли? А нове життя?

«Ідея її виникла під час мого першого великого Гімалайського походу. Я наче побачила фінальну сцену фільму, який колись знімуть за цим, тоді ще не початим, романом. Відтак почався довготривалий збір матеріалів до книги - лиця, ситуації, міста, будівлі, діалоги... Всі ці замальовки взагалі мають пан азійське походження, від Тибету до Лаосу. Купа списаних блокнотів, від фотографованих репортажів тощо». Варто відмітити, що вперше в українській сучасній літературі до книжки додано справжні комікси, які дуже влучно передають настрій роману. «Комікс - це ще одна ідея» - зазначає Ірена Карпа. «На першому місці текст, а не просто красива картинка. Ці наші кілька ілюстрацій - це такий собі трейлер до того, що можна робити, коли поєднувати захопливі тексти і вдалу візуалізацію. Це не ігри для підлітків, а окремий повноцінний жанр, страшенно популярний, приміром, у Франції.», - говорить Ірена Карпа

Інформація: Клуб Сімейного дозвілля



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери