Головна\Події\Презентації

Події

28.02.2010|09:48|Буквоїд

Презентація роману Кафки у книгарні «Є»

1 березня о 18.00 у книгарні «Є» (Київ, вул. Лисенка, 3) відбудеться презентація роману Франца Кафки «Зниклий безвісти».

«Зниклий безвісти» — перший роман Франца Кафки, що його незавершений рукопис Макс Брод знайшов після Кафчиної смерті 1924 року і видав під заголовком «Америка»; саме з цього тексту, вочевидь, виростає автор таких славетних творів світової класики, як «Замок», «Процес», «Перетворення». Цей прикметно модерністський «роман виховання» — оповідь про юнака-емігранта, своєрідна історія змужніння, сподівано для Кафки радше сувора й не вельми милосердна, ніж погідна й привітна, повна непередбачуваних поворотів долі, а однак розказана спокійно й легко, подекуди навіть грайливо, без фаталізму й абсурдності, властивих пізнішим авторовим творам. «Зниклий безвісти» — останній за почерговістю серед великих новел і романів Франца Кафки, що виходять в українському перекладі Юрка Прохаська.

Зустріч відбудеться за участі перекладача роману, редакторки книжки, поетки та критика Богдани Матіяш, а також дослідників творчості Кафки, філологів-германістів Євгенії Волощук та Олександра Чортенка та перекладача Марка Бєлорусця.

Модерує відповідальний редактор «Критики» Андрій Мокроусов.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери