Головна\Події\Нагороди

Події

12.06.2009|13:53|Буквоїд

Престижну літературну премію IMPAC отримав дебютант

Одну із найбільших нагород за прозовий твір (100 тис. євро) отримав 35-річний афроамериканць Майкл Томас, письменник-дебютант. 2009 року премією був відзначений його роман «Man Gone Down» («Людина, що впала»).

Серед фіналістів IMPAC, нагадує The Guardian, були лауреат Пулітцерівської премії 2008 року Жуно Діас (Junot Diaz) та автори Індра Сінха (Indra Sinha) і Мохсін Хамід (Mohsin Hamid), які увійшли до короткого списку британського «Букера» 2007 року.

Видання зазначає, що молоді автори, що увійшли до шорт-листа IMPAC 2009 року, залишили в лонг-листі позаду своїх більш титулованих колег: двох лауреатів Нобелівської премії — Джона Кутзєє і Доріс Лессінг, трьох букерівських лауреатів — Енн Енрайт, Ієна Мак´юена та Майкла Ондатже, а також таких знаменитих письменників, як Філіп Рот, Чак Палагнюк, Кен Фоллет, Дон Делілло та Артуро Перес-Реверте.

Роман лауреата премії IMPAC Майкла Томаса увійшов до десятки найкращих книг 2007 року газети The New York Times. Головний герой «Man Gone Down» — афроамериканець, одружений на білій жінці, який живе в Бостоні і переживає глибоку кризу: за чотири дні йому необхідно знайти кошти для своєї родини.

Томас став третім дебютантом, що отримав IMPAC, за всю історію існування премії, заснованої 1996 року.

Інформація: lenta.ru

Фото:  intermix.org.uk

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери