Re: цензії

28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності
Головна\Події\Зустрічі

Події

04.12.2017|07:30|Буквоїд

Книгарня «Є»: Розклад зустрічей 4 - 12 грудня

Пропонуємо розклад заходів у книгарнях «Є» 4 - 12 грудня.

Київ

7 грудня, 18:30 (вул. Лисенка, 3) – Твори Террі Пратчетта перекладено на 37 мов (з українською уже 38), у світі продано понад 85 мільйонів примірників. У чому ж секрет популярності серії про Дискосвіт? Дізнавайтеся на «Є-Розмові».

9 грудня, 12:00 (вул. Лисенка, 3) — Діти з порушеннями слуху у житті займаються тим же, чим і чуючі люди. І вони так само люблять казки – тож приходьте на дитячі читання мовою жестів. 

4 грудня, 18:30 (вул.Хрещатик, 46) – «Крамничка “З легкої руки“» – роман про недалеке та далеке минуле й водночас про сучасне та майбутнє. Приходьте на зустріч з книжкою і її перекладачкою Аллою Татаренко.

5 грудня, 18.30 (вул.Хрещатик, 46) —В основу коміксів можуть лягти навіть реальні спогади захисників Донецького летовища, сучасних українських супергероїв. Чекаємо вас на знайомсві з «Кіборгами». 4 грудня, 18:30 (вул. Вул. Велика Васильківська, 63-А) — Олімп, щедро наповнений крутіями й авантюристами – все це прозвучить у «Пісні цапів»… Та ще й поруч з Олімпійським стадіоном!

7 грудня, 19:00 (вул. Вул. Велика Васильківська, 63-А) — Ярослав Орос – загадкове й недооцінене явище сучасної української літератури. Відкрийте найпотаємніші схованки бажань і мотивів людської поведінки з його збіркою «Витівки Ярґи». 
9 грудня, 12:00 (вул. Малишка, 2) — Кожної суботи у Книгарні «Є» на Дарниці відбуваються заняття для дітей від 5 до 9 років з розвитку критичного мислення. Цієї суботи допомагати нашим едукаторам буде книжка «Вертка бешкетна абетка». 

Львів (просп. Свободи, 7)

4 грудня, 18:30 — Чи знали ви, що 70 років тому у Львові була така ж торгова галерея, як знаменита Галерея Віктора Емануїла Другого у Мілані? Дізнайтеся про унікальний, але на сьогодні втрачений об’єкт від архітектора Сергія Іванова-Костецького.

5 грудня, 18:30 — Як знайти і втілити ідею власного кіносценарію, побудувати композицію та створити образ героя? Ті, хто пробує чи мріє писати кіносценарії, а також поціновувачі театру та телебачення зможуть дізнатись основні принципи його творення.

6 грудня, 18:30 — В Україні 1918-1925 років існувало потужне ліве антиколоніальне мислення, представлене видатними іменами. Канадсько-український дослідник Степан Величенка здійснив справжній прорив у дослідженні цієї білої плями – і радо поділиться своїми відкриттями на зустрічі з львів’янами.

7 грудня, 18:30 — Львів´яни звикли жити у гарному місті: стара архітектура, таємничі будинки та атмосферні вулички – однак не всі помічають футуристичні будинки, збудовані у міжвоєнний час. Заглянути за брами цих будинків запрошує авторка проекту «Львів. Архітектура модернізму» Мирослава Ляхович.

8 грудня, 18:30 — Всесвітній Марафон Amnesty International з написання листів – одна з наймасштабніших та найефективніших акцій у світі, що створює тиск на уряди та домагається змін на краще у випадках порушення базових прав людини. Долучайтеся до марафону у Львові!

Дніпро (вул. Глінки, 15)

8 грудня, 18:30 – Кіномани та небайдужі до проблем людських прав глядачі зможуть насолодитися фільмами XІV Мандрівного кінофестивалю Docudays UA. Не пропустіть!

9 грудня, 13:00  – «Малятам про кошенят» – плід співпраці дуже дорослого, але доброго письменника-психолога Сергія Бакуменка і зовсім юного, але талановитого художника Володимира Бевзи. Пориньте у світ добра і краси разом з автором дитячої книжки.

Запоріжжя (просп. Соборний, 137)

5 грудня, 18:30 – Штампування історичних міфів і привласнення чужих досягнень – багатосотлітня практика російської ідеологічної машини. Про значну частину таких конструктів розповість Володимир Селезньов.

8 грудня, 18:30 – Мрієте навчитись робити прості у виконанні, але стильні новорічні текстильні іграшки? Приходьте на майстер-клас Яни Терлецької.

9 грудня, 12:00 – Свята наближаються, тож Книгарня «Є» починає серію новорічних майстер-класів і читання тематичних книжок. Цієї суботи ми познайомимося з книжкою Роба Скоттона «Баранчик Рассел і Різдвяне Диво» («Видавництво Старого Лева») і створимо новорічну іграшку.

10 грудня, 19:00 – «Малятам про кошенят» – плід співпраці дуже дорослого, але доброго письменника-психолога Сергія Бакуменка і зовсім юного, але талановитого художника Володимира Бевзи. Пориньте у світ добра і краси разом з автором дитячої книжки.

Вінниця (вул. Соборна, 89)

4 грудня, 18:00 – Мандрівний кінофестиваль Docudays UA цього дня покаже два фільми про старіння, пам’ять та зв’язок поколінь.

5 грудня, 18:00  – Кому належить міський простір? Про це дискутуватимуть вінницькі активісти й урбаністи в контексті двох документальних фільмів з програми Docudays UA.

6 грудня, 18:30  – Поет дорослішає, поезія також. Галина Крук презентує свою збірку, котра «Доросла», а наголос кожен зможе поставити сам, почувши й прочитавши її вірші.

8 грудня, 18:00 – Мандрівний кінофестиваль Docudays UA запрошує на перегляд спецпрограми DOCU/ЮНІСТЬ – фільми про світ дітей, їхніх мрій та досягнень.

Івано-Франківськ (вул. Незалежності, 31)

5 грудня, 18:00 — Волонтерство – це справжнє покликання і спосіб життя. Під час дискусії присутні зможуть почути про напрямки волонтерської діяльності, їх специфіку та особливості.

8 грудня, 18:00 — Легендарний Джим Морісон вважав себе передусім поетом. Приходьте почути його вірші в українських перекладах та обговорити творчість культового митця.

9 грудня, 14:00 — Вимушені переселенці в Україні стали важливим сигналом болісних подій в Україні – але їхня доля наповнена не тільки травмою. Пропонуємо обговорити питання інтеграції ВПО у доброзичливому і дружньому просторі.

Луцьк (вул. Лесі Українки, 30)

4 грудня, 18:00 — Події останніх років народили в уяві письменника Олександра Виженка нового героя – «Хлопчика-Укропчика». Познайомтеся з ним і його подвигами на зустрічі з директором «Запорізької книжкової толоки» Ігорем Гармашем.

8 грудня, 18:00 – Що може бути цікавіше за щоденник старшокласниці-першокурсниці? Тільки художня книжка у формі щоденника старшокласниці-першокурсниці. Саме таку книжку презентує її авторка Анастасія Левкова.

Рівне (вул. Короленка, 2)

7 грудня, 18:30 — Що може бути цікавіше за щоденник старшокласниці-першокурсниці? Тільки художня книжка у формі щоденника старшокласниці-першокурсниці. Саме таку книжку презентує її авторка Анастасія Левкова. 

8 грудня, 18:30 – Нуар по-українськи? Так, він існує. На сторінках роману Симора Гласенка оживають наймоторошніші грані людської психіки – і напруга не спадає аж до самого фіналу. Доторкніться до темної сторони!

9 грудня, 14:00 – У переддень новорічних та різдвяних свят усі ми прагнемо прикрасити свої помешкання, зробити їх більш затишними. Створіть разом з дітками прикрасу власними руками!

Суми (вул. Соборна, 44)

9 грудня, 12:00 – Руденький та сіренький Мануель і Діді – друзі-нерозлийвода! Окрім читання веселої книжки про мишенят ми пограємо у зимові ігри, в які колись бавились наші дідусі та бабусі, згадаємо прикмети зими у веселих та дотепних завданнях і власноруч зробимо веселу іграшку-забавку.

Тернопіль (вул. Валова, 5-9)

5 грудня, 18:00 – «Сила духу» – книга про людяність та духовність. Авторка сподівається, що вона приведе читача до ще міцнішої любові до України.

7 грудня, 18:00 – За свою більш як трьохтисячолітню історію китайський народ вніс вагомий вклад у розвиток науки та техніки. Приходьте на цікаву лекцію сходознавця Миколи Більчука, на якій вас чекає також справжня чайна церемонія! 

8 грудня, 18:00 – Нові підліткові книги в Україні набирають обертів. Зустріньтеся з сучасними авторами літератури для юних дорослих Василем Теремком та Іриною Мацко

9 грудня, 16:00 —«Магда і вітер» – це історія про дівчинку Магду, яка мріє мандрувати, але змушена сидіти у візку. Проте її уява настільки бурхлива, а бажання таке сильне, що Магдина мрія неодмінно здійсниться! Долучіться до цієї захоплюючої історії разом з її авторкою Іриною Мориквас.

Харків

5 грудня, 18:30 (вул. Сумська, 3) – Олімп, щедро наповнений крутіями й авантюристами – все це прозвучить у «Пісні цапів»...

7 грудня, 19:00 (вул. Сумська, 3) – Творення світу – це правічне ритуальне дійство, що успадковується невідомо від кого й знання про яке передасться невідомо кому. Створіть свій власний поетичний світ разом з авторкою збірки «Слово автора» Марією Козиренко. 9 грудня, 14:00 (вул. Пушкінська, 50/52) – У кожній своїй книжці Ульф Старк дотепно й невимушено говорить про складне, те, що турбує дітей і підлітків, і про що цікаво буде почитати й дорослим. Приходьте на цікаве знайомство з творами відомого в усьому світі шведського письменника.

Хмельницький (вул. Проскурівська, 2)

7 грудня, 18:30 – Якщо ви у дитинстві мріяли навчитися створювати круті відеоролики, або і досі мрієте, і ви завжди хотіли дізнатися про секрети створення спецефектів для фільмів – тоді вам на лекцію Миколи Палиги «Як прокачати свої ролики: спецефекти у відео».



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

20.03.2024|14:23
У київському просторі PEN Ukraine відбудеться публічна розмова Мирослава Мариновича з Мирославою Барчук
20.03.2024|14:02
В Україні видадуть продовження серії «Червоний Арлекін» італійського письменника Роберто Річчі
20.03.2024|14:00
У «Видавництві 21» готують до друку перше в Україні гумористичне фентезі про ІТ
15.03.2024|16:37
У Києві презентували епічне фентезі «Кий і морозна орда»
14.03.2024|11:27
Книга Сергія Руденка "Бій за Київ" у фінському перекладі увійшла до короткого списку премії Drahomán Prize 2023 року
09.03.2024|14:20
Оголошено імена лауреатів Шевченківської премії-2024
06.03.2024|18:34
Оголошено претендентів на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка у 2024 році
05.03.2024|11:11
У Львові презентують книжку Олени Чернінької, присвячену зниклому безвісти синові
05.03.2024|11:09
«Сапієнси»: потаємна історія наукової фантастики. Лекція Володимира Аренєва
01.03.2024|13:50
«Маріупольську драму» покажуть в Ужгороді та Києві


Партнери