Re: цензії

20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності
09.03.2024|Ігор Зіньчук
Свідомий вибір бути українцем
Головна\Події\Зустрічі

Події

20.11.2017|07:50|Буквоїд

Книгарня «Є»: Розклад зустрічей 20-26 листопада

Пропонуємо розклад заходів у книгарнях «Є» 20-26 листопада.

Київ (вул. Лисенка, 3):

20 листопада, 19:00 – Ще кілька років тому мало хто знав, що криє за собою загадкове слово «нон-фікшн». Нині ж в україні справжній бум на мотиваційну, бізнесову та біографічну літературу. Подискутуйте разом з нами та експертами нон-фікшн.

21 листопада, 18:30 — Повернення на батьківщину предків – подія особливо щемлива. Нащадок ковельських євреїв Єва Бюшвальд приїздить з Франції до України, щоб відшукати ледь живу пам’ять про своїх далеких родичів та їхнє оточення. Героїня документального фільму «Тим, що прийдуть після нас» разом із режисером відвідають Книгарні «Є», щоб розповісти про важливі уроки історії – приватної і спільної.

22 листопада, 18:30 — Листи можуть стати ключем до повернення із забуття унікальних доль та подій. Історію української єврейки під час Другої світової війни розкаже журналістка телеканалу France 24 Стефані Труяр.

24 листопада, 18:30 – Кава, чай, найпухнастіші пухнастощі, сеанс масового малювання,- опромінення гарним настроєм, котячі одкровення та найкнижковіше натхнення чекають вас на зустрічі з котом Інжиром та його творчинею Оленою Павловою.

 Київ (вул. Хрещатик, 46)

20 листопада, 18:30 – Центрально-Східна Європа періоду між Першою і Другою світовими війнами була перенасичена конфліктами, про які нині згадують не так уже й часто згадують. Виправити цю ситуацію ви зможете на презентації нової захоплюючої книжки Івана Гоменюка.

23 листопада, 18:30 — Поет дорослішає, поезія також. Галина Крук презентує свою збірку, котра «Доросла», а наголос кожен зможе поставити сам, почувши й прочитавши її вірші.

Львів (просп. Свободи, 7)

20 листопада, 18:00 — «Кіборги» – справжні супергерої. Зануртеся у сучасний комікс про події найновітнішої історії України.

21 листопада, 18:30 — Як змінилася Україна та українці за чотири роки після Революції Гідності? Поговоримо разом з істориками та учасниками буремних подій.

22 листопада, 18:30 — «Короткі ножі» Івана Винарчика – поезія про міжчасові тунелі, тонкі волокна любові, коротку вічність і близькість, що межує з відстанню. Приходьте і насолоджуйтеся!

23 листопада, 18:30 — Історико-пригодницький роман «Таємниця Святоюрської гори» розповідає про маловідомий нині час – період окупації російськими військами Галичини в роки Першої світової війни. Запрошуємо на цікаву розмову з автором Олександром Богдановичем.

Дніпро (вул. Глінки, 15)

22 листопада, 18:30 – Філософія у вишуканій та метафоричній формі відчитується у книжці П’єра Адо «Покривало Ізіди».

23 листопада, 18:30  – Повернення на батьківщину предків – подія особливо щемлива. Нащадок ковельських євреїв Єва Бюшвальд приїздить з Франції до України, щоб відшукати ледь живу пам’ять про своїх далеких родичів та їхнє оточення. Героїня документального фільму «Тим, що прийдуть після нас» разом із режисером відвідають Книгарні «Є», щоб розповісти про важливі уроки історії – приватної і спільної.

24 листопада, 18:30  – Листи можуть стати ключем до повернення із забуття унікальних доль та подій. Історію української єврейки під час Другої світової війни розкаже журналістка телеканалу France 24 Стефані Труяр.

25 листопада, 13:00  – Знайомство з новою цікавою мовою варто починати ще змалечку. Зробіть крок перший до польської культури й мови на «Дитячій суботі».

Запоріжжя (просп. Соборний, 137)

21 листопада, 18:30 – «Світи і лабіринти» захоплюють увагу численних читачів досконало створеною Іриною Червінською смисловою системою. Поблукайте разом з нами в стінах книгарні!

23 листопада, 18:30 – Голодомор 1932-33 років спричинив колосальні соціально-психологічні наслідки, котрі десятиліттями замовчувалися і притіснялися. На лекції професора Федора Турченка йтиметься про найважливіше – пам’ять.

24 листопада, 18:30 – Повернення на батьківщину предків – подія особливо щемлива. Нащадок ковельських євреїв Єва Бюшвальд приїздить з Франції до України, щоб відшукати ледь живу пам’ять про своїх далеких родичів та їхнє оточення. Героїня документального фільму «Тим, що прийдуть після нас» разом із режисером відвідають Книгарні «Є», щоб розповісти про важливі уроки історії – приватної і спільної.

25 листопада, 15:30 – Листи можуть стати ключем до повернення із забуття унікальних доль та подій. Історію української єврейки під час Другої світової війни розкаже журналістка телеканалу France 24 Стефані Труяр. Спільно з Альянс Франсез у Запоріжжі.

26 листопада, 12:00 – Вже подекуди з хмар починають сипатися перші сніжинки – і от-от настане біла зима. У книжці Тараса і Мар’яни Прохаськів «Життя і сніг» такого щастя багато – тож не пропустіть нашу цікаву гру з читанням на «Дитячій суботі».

Вінниця (вул. Соборна, 89)

22 листопада, 18:00 – Про непрості взаємини людини і Країни чи не найінтенсивніше вийде поговорити з майстром гострих запитань та інтелектуальних провокацій Остапом Дроздовим. Запрошуємо!

23 листопада, 18:30  – «Світи і лабіринти» захоплюють увагу численних читачів досконало створеною Іриною Червінською смисловою системою. Поблукайте разом з нами в стінах книгарні!

24 листопада, 18:00 – Нещодавно ми говорили про психологічний портрет жінки ХХІ сторіччя, і ще тоді вирішили продовжити розмову в чоловічому аспекті. Психолог Юлія Короцінська запрошує на відкриту і конструктивну розмову про образи і реалії чоловічого буття.

25 листопада, 17:00 – Історія України, котру доводиться читати «з бромом», не дає нам забути сотні імен, котрі постраждали лише через власну незламну позицію. Таких історій Олена Герасим’юк зібрала на цілий календар – і це ще більше наближає нас до правди минулого.

Володимир-Волинський (вул. Ковельська, 6)

24 листопада, 17:00 — Кожен нобелівський лауреат пише в унікальній манері – тож вибір тут є на будь-який смак. «Книголюби Володимира» кличуть усіх фанатів хоча б кількох із 117 лауреатів літературного Нобеля.

Луцьк (вул. Лесі Українки, 30)

20 листопада, 18:00 — Листи можуть стати ключем до повернення із забуття унікальних доль та подій. Історію української єврейки під час Другої світової війни розкаже журналістка телеканалу France 24 Стефані Труяр. Спільно з Альянс Франсез в Україні. 

23 листопада, 18:30 – Василь Вишиваний (він же Вільгельм Габсбург) не лише метафорично, але й у буквальному сенсі оживає в новому, густому і переплетеному приватними історіями романі Наталки Сняданко. Такої альтернативної (а водночас цілком реальної) історії ви ще точно не читали!

25 листопада, 16:00 – Підготовку до новорічно-різдвяних свят варто починати завчасно – тож приходьте ліпити і випалювати глиняні ялинкові прикраси.

Рівне (вул. Короленка, 2)

20 листопада, 18:00 —Повернення на батьківщину предків – подія особливо щемлива. Нащадок ковельських євреїв Єва Бюшвальд приїздить з Франції до України, щоб відшукати ледь живу пам’ять про своїх далеких родичів та їхнє оточення. Героїня документального фільму «Тим, що прийдуть після нас» разом із режисером відвідають Книгарні «Є», щоб розповісти про важливі уроки історії – приватної і спільної Спільно з Альянс Франсез у Рівному. 

21 листопада, 18:00 – Листи можуть стати ключем до повернення із забуття унікальних доль та подій. Історію української єврейки під час Другої світової війни розкаже журналістка телеканалу France 24 Стефані Труяр. Спільно з Альянс Франсез у Рівному.

22 листопада, 18:30 –Василь Вишиваний (він же Вільгельм Габсбург) не лише метафорично, але й у буквальному сенсі оживає в новому, густому і переплетеному приватними історіями романі Наталки Сняданко. Такої альтернативної (а водночас цілком реальної) історії ви ще точно не читали!

Суми (вул. Соборна, 44)

20 листопада, 18:30 – Як змінилася Україна та українці за чотири роки після Революції Гідності? Поговоримо разом з експертами та учасниками буремних подій.

26 листопада, 12:00 – Класна екскурсія можлива навіть перед екраном! Запрошуємо на знайомство з мегацікавим телепроектом UA:СУМИ.

Тернопіль (вул. Валова, 5-9)

22 листопада, 18:00 – Знана і невідома Туреччина постане перед нами завдяки розповідям досвідченої мандрівниці Лілії Проць.

23 листопада, 18:00 – Улюблена письменниця десятків тисяч українських читачів Леся Романчук зустрінеться з тернополянами для душевної розмови. Таке не варто пропускати!

Харків

20 листопада, 18:30 (вул. Сумська, 3) – Мужність однієї людини може стати символом боротьби цілого народу. В рамках Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA харків’яни зможуть подивитися і обговорити шведський фільм «Боротьба Джамали».

22 листопада, 18:30 (вул. Сумська, 3) – Повернення на батьківщину предків – подія особливо щемлива. Нащадок ковельських євреїв Єва Бюшвальд приїздить з Франції до України, щоб відшукати ледь живу пам’ять про своїх далеких родичів та їхнє оточення. Героїня документального фільму «Тим, що прийдуть після нас» разом із режисером відвідають Книгарні «Є», щоб розповісти про важливі уроки історії – приватної і спільної Спільно з Альянс Франсез у Харкові.

23 листопада, 18:30 (вул. Сумська, 3) – Листи можуть стати ключем до повернення із забуття унікальних доль та подій. Історію української єврейки під час Другої світової війни розкаже журналістка телеканалу France 24 Стефані Труяр. Спільно з Альянс Франсез у Харкові.

24 листопада, 19:00 (вул. Сумська, 3) –Українське кіно нині дозволяє не тільки приємно провести час, але й дослідити локальні ідентичності різних регіонів. Про це після перегляду стрічки «Політ золотої мушки» можна буде подискутувати з психологом Ольгою Конюх.


 Хмельницький (вул. Проскурівська, 2)

23 листопада, 18:00 – Якою є сутність українського менталітету, його специфіка та вплив на державотворчі процеси в історичній долі України? Про це у своїй лекції говоритиме політолог Дмитро Кундельський.

24 листопада, 14:00 – НІРВАНАБУДЕ! І все буде «ФІОЛЕТ»! Гайда в Книгарню «Є» на зустріч з улюбленим гуртом!



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

20.03.2024|14:23
У київському просторі PEN Ukraine відбудеться публічна розмова Мирослава Мариновича з Мирославою Барчук
20.03.2024|14:02
В Україні видадуть продовження серії «Червоний Арлекін» італійського письменника Роберто Річчі
20.03.2024|14:00
У «Видавництві 21» готують до друку перше в Україні гумористичне фентезі про ІТ
15.03.2024|16:37
У Києві презентували епічне фентезі «Кий і морозна орда»
14.03.2024|11:27
Книга Сергія Руденка "Бій за Київ" у фінському перекладі увійшла до короткого списку премії Drahomán Prize 2023 року
09.03.2024|14:20
Оголошено імена лауреатів Шевченківської премії-2024
06.03.2024|18:34
Оголошено претендентів на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка у 2024 році
05.03.2024|11:11
У Львові презентують книжку Олени Чернінької, присвячену зниклому безвісти синові
05.03.2024|11:09
«Сапієнси»: потаємна історія наукової фантастики. Лекція Володимира Аренєва
01.03.2024|13:50
«Маріупольську драму» покажуть в Ужгороді та Києві


Партнери