Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Зустрічі

Події

16.02.2010|16:45|Буквоїд

Презентація книги «Український слід у розвідці»

18 лютого о 17.00 у великій концертній студії Будинку звукозапису Національної радіокомпанії України (вул. Леоніда Первомайського, 5-а, метро «Кловська») у циклі прямоефірних передач «Радіоканал «Культура» представляє» відбудеться літературний вечір-презентація книги керівника прес-служби Служби зовнішньої розвідки України Олександра Скрипника «Український слід у розвідці» (видавництво «Ярославів Вал»).

В Україні вперше видано таку книгу про найбільш яскравих і видатних представників української розвідки, окремі операції розвідки, а також незвичні і драматичні долі розвідників, які діяли в різні часи існування Української держави та боротьби за її здобуття.

Камергер польського короля Василь Верещака, генерал французької армії Григорій Орлик, рятівник Відня від турецької облоги Юрій Франц-Кульчицький, прототипи головних дійових осіб у кінофільмах «Щит і меч» (Олександр Святогоров), «Салют, Маріє!» (Марія Фортус), «Майор «Вихор» (Євген Березняк),  художник зі світовим ім’ям Микола Глущенко – це далеко неповний перелік наших співвітчизників, які у різні часи виконували важливі розвідувальні завдання за кордоном і залишили вагомий слід у розвідці.

Важливою джерельною базою для пошуку автором матеріалів для книги став галузевий державний архів Служби зовнішньої розвідки України. Комплексна робота із перегляду і розсекречення архівних матеріалів дала змогу розповісти про низку раніше невідомих масштабних операцій зовнішньої розвідки, зокрема, щодо  впровадження своїх джерел у закордонні структури британської розвідки у 20 – 30-ті роки минулого століття, добування інформації про Нестора Махна та його близьке оточення в еміграції й наміри вивести колись грізного селянського  отамана на територію України, про керівника розвідки еміграційного Уряду Української Народної Республіки Всеволода Змієнка, про роботу розвідників-нелегалів у роки «холодної» війни.

До участі у програмі запрошені Герой України Євген Березняк, рятівник Кракова від зруйнування гітлерівськими військами під час Другої світової війни і прототип розвідника майора «Вихора» у однойменному кінофільмі, ветерани української зовнішньої розвідки, діти легендарних розвідників, українські письменники.

Вечір вестиме лауреат Національної премії України імені Т.Шевченка Михайло Слабошпицький.

Вхід за запрошеннями.

Запрошення можна замовити за телефоном 044-239-68-04.

 

Інформація: Видавництво «Ярославів Вал»

 



Додаткові матеріали

15.10.2009|18:46|Новинки
Олександр Скрипник. «Український слід у розвідці»
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери