Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Події

22.08.2018|22:07|Буквоїд

«Не хвилюйся, він далеко не піде» з Хоакіном Феніксом виходить у прокат

30 серпня в український прокат виходить трагікомедія з Хоакіном Феніксом і Руні Марою – «Не хвилюйся, він далеко не піде» Ґаса Ван Сента.

Фільм заснований на реальних подіях – зворушливій та надихаючій історії карикатуриста Джона Каллагана, який після автомобільної аварії вчиться заново рухатися, любити і приймати життя в усіх його проявах.

Ґас Ван Сент – володар «Золотої пальмової гілки», призер Берлінського кінофестивалю і номінант на премію «Оскар». Його новий фільм знятий за мотивами однойменної книги мемуарів художника-карикатуриста Джона Каллагана, відомого своїми їдкими і дотепними роботами. Ван Сент виношував ідею фільму ще з 1990-х – тоді він бачив ідеальним кандидатом на головну роль Робіна Вільямса.

Головну роль у фільмі виконав триразовий номінант на премію «Оскар» Хоакін Фенікс. Фенікс був особливо радий працювати над фільмом, в якому Ван Сент виступав у якості і сценариста, і режисера. «Я завжди вважав, що у Ґаса – нехай це і прозвучить як кліше – є особливий погляд, і це дійсно так», – говорить актор. «І оскільки він був знайомий із Джоном, я знав, що це буде не черговий типовий байопік. Я знімався у такому, і мені правда нецікавий традиційний підхід до подібних історій. І те, як він хотів задіяти анімацію у фільмі здалося мені по-справжньому цікавим. Але окрім усього іншого, Ґас здавався по-справжньому захопленим цією ідеєю, і це було для мене найважливішим».

Під час підготовки до зйомок Фенікс їздив до реабілітаційного центру Rancho Los Amigos, в місце, де Каллаган лікувався після нещасного випадку. Оскільки більшу частину фільму Фенікс прикутий до візка, він також практикував водіння моторного пристрою, на якому карикатурист роз´їжджав своїм районом.

Роль музи Каллагана виконала Руні Мара («Керол», «Дівчина з тату дракона»). Це третя спільна робота Мари та Фенікса – після зйомок у стрічці «Марія Магдалина» вони почали зустрічатися й досі разом. Також у фільмі знялися комедійні зірки Джона Хілл («Вовк з Уолл-стріт») та Джек Блек («Кінг Конг»).

Світова прем´єра «Не хвилюйся, він далеко не піде» відбулася на міжнародному кінофестивалі Санденс, фільм також був показаний в рамках Берлінського кінофестивалю, де претендував на головний приз – «Золотого ведмедя».

Музику до фільму написав 4-разовий номінант премії «Оскар», композитор Денні Елфман, з яким Ґас Ван Сент працює протягом 20 років – зокрема, Елфман написав музику до «Гарві Мілка» та «Розумника Вілла Гантінґа».

«Не хвилюйся, він далеко не піде» виходить у прокат 30 серпня. Напередодні, 29 серпня, у столичному кінотеатрі «Оскар» (ТРЦ Gulliver) відбудеться прем´єрний показ.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери