Головна\Події\Книжковий ринок

Події

24.05.2010|17:09|Буквоїд

У Росії зафіксовано спад виробництва книжкової продукції у квітні

Дані Росстату свідчать про те, що у квітні виробництво книжкової продукції в Росії серйозно знизилося в порівнянні з попереднім місяцем. У квітні виробництво книг і брошур впала у порівнянні з березнем на 15,8% і склало 230 мільйонів листів-відбитків.

Ба більше, показники квітня цього року дуже істотно «не дотягують» до показників аналогічного періоду минулого року. По відношенню до квітня 2009 року було зафіксовано зниження книговиробництва на 8,3%.

Квітневий спад вплинув і на загальні результати перших місяців 2010 року. Якщо раніше Росстат відзвітував про досить стабільний перший квартал і збереження виробництва книжкової продукції на рівні минулого року, то перші чотири місяці 2010 року, коли було видрукувано всього 933 млн аркушевідбитків книг і брошур, виявилися на 1,5% нижче рівня 2009 року.

У сусідніх з книжковою галузях спостерігаються різні тенденції. У журнальної поліграфії за перші чотири місяці 2010 року виробництво зросло на 9,3% в порівнянні з аналогічним періодом 2009 року. У газетному виробництві за результатами січня-квітня був зафіксований спад на 1,7%, хоча показники квітня порівняно з березнем цього року все ж таки покращилися на 2,4%.

Інформація: pro-books.ru



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери