Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Літературний дайджест

ТОП-5 екранізацій книг, які вийдуть в 2019

2019 буде насичений книжковими екранізаціями.

2019 буде насичений книжковими екранізаціями. Підготували для вас підбірку книжок, які можна буде побачити наступного року на екранах у кінотеатрах. 

 

«Лісова пісня» Леся Українка

В основі сюжету – драма-феєрія Лесі Українки. Над сценарієм мультфільму працювали фольклористи з Київського національного університету імені Тараса Шевченка та етнографи Національного центру народної культури “Музей Івана Гончара”. Вони допомагають знімальній групі візуально якнайточніше передати давні українські обряди, міфи та легенди.

Саундтрек до мультфільму створив відомий український фолк-гурт “ДахаБраха”. А у видавництві “Київський будинок книги” цього року вийшло перевидання “Лісової пісні” з ілюстраціями до мультфільму.

 

«Щигол»  Донни Тарт

“Щиголь” – найбільш обговорюваний роман 2000-х, а його автор Донна Тартт – живий класик американської літератури. Вона не схожа на сучасних письменників: не дає інтерв’ю, майже не знімається для журналів і пише по книзі раз на десять років. Майбутній американський драматичний фільм режисера Джона Кроулі точно не залишить байдужим. В основі фільму історія про молоду людину, Теодора Деккера, що в один з днів познайомиться з підпільм світом мистецтва.
У широкий прокат в Україні “Щиголь” вийде 10 жовтня 2019 року.

Купити електронну версію українського перекладу можна на сайті видавництва “Клуб сімейного дозвілля”

 

«Дамбо» Хелен Аберсон

«Дамбо» – майбутній повнометражний фільм 2019 року Тіма Бертона . У головних ролях – Єва Грін, Колін Фаррелл і Майкл Кітон. Кіноадаптація однойменного мультфільму 1941 року, яка в свою чергу основана на дитячій книжці Хелен Аберсон з ілюстраціями Гарольда Пірла.
Фільм розповість про пригоди маленького слоненяти, який навчився літати на своїх вухах. Колишній цирковий артист і батько-одинак Холт Фарріер повертається додому після війни. Господар маленького і бідного цирку доручає Холт стежити за слоненям на прізвисько Дамбо з неприродно великими вухами. Цей «недолік» обертається для Дамбо дивовижними здібностями.

В Україні прем’єра фільму відбудеться 28 березня 2019 року 

 

«Піноккіо» Карло Коллоді

Класична казка, знайома з дитинства кожному, знову обіцяє залучити до екранів мільйони людей по всій планеті. Це буде звична нам казка, яку режисер Гільєрмо дель Торо адаптує спеціально для онлайн-кінотеатру
На зйомках «Піноккіо» – мультфільму 2019 року, вже щосили кипить робота. Здавалося б, що ще нового можна сказати, екранізуючи казку Карло Коллоді? Тим більше що з героєм однойменного твору люди всіх, хто живе нині поколінь знайомі не тільки в друкованому варіанті, але і на екрані. Не варто перераховувати всі втілення «Піноккіо» в кінематографі. Досить сказати, що з першої мультиплікацією глядачі із захопленням познайомилися ще в 1940 році. І тільки в нинішньому столітті, за неповних сімнадцять років, на екрани вийшло три фільми і один мультфільм. Режисером майбутнього фільму став Гільєрмо дель Торо.

Наш Pinocchio – це історія про хлопчика з невинної душею і безтурботним батьком, який втрачається в світі, що не піддається його розумінню. Він відправляється в незвичайну подорож, яке допоможе йому краще зрозуміти свого батька і реальний світ. Я вже дуже давно хочу зняти цей фільм, скільки я себе пам’ятаю, – зазначає режисер.

До речі, у видавництві «Ранок» можна придбати казку-розмальовку “Пригоди Пінокіо”.

 

 «Де ти поділась, Бернадетт?» Марія Семпл

Бернадетт Фокс безслідно зникла за два дні до Різдва…Навколишні звикли до дивацтв Бернадетт: вона майже не виходить з дому, не доглядає за газоном, відмовляється брати участь у засіданнях батьківському комітеті і смітить грошима. Її чоловік Елджі, комп’ютерний геній, чесно намагається зрозуміти, що відбувається з дружиною, але занадто рідко буває вдома: наради, відрядження і вічний аврал на роботі не залишають часу на сім’ю. Куди ж зникла Бернадетт?

До речі,  український переклад цієї книги вийшов у видавництві «Vivat». Придбати книгу можна на сайті видавництва. 

 

  «Кладовище домашніх тварин» Стівен Кінг

«Кладовище домашніх тварин» — майбутній фільм жахів режисерів Кевін Колш і Денніс Уідмайер за однойменним романом Стівена Кінга. Доктор Луїс Крід разом з коханою дружиною Рейчел, донькою Еллі і зовсім маленьким сином Геджем переїжджає в тихе містечко, де незабаром відбувається нещастя – кіт Еллі гине під колесами вантажівки. За порадою сусіда Луїс закопує кота на стародавньому цвинтарі індіанців. Тварина воскресає, але перетворюється в жорстоке чудовисько. Історія повторюється і стає набагато страшніше, коли автомобіль збиває малюка Геджа. Знавіснілий від горя батько переносить його тіло на зловісне кладовище.

Український переклад книжки можна придбати на сайті видавництва “Клуб сімейного дозвілля”



Додаткові матеріали

ТОП-3 книги популяризаторів науки
ТОП-5 книжкових подарунків до новорічних свят для дорослих
Білл Гейтс назвав ТОП-5 книжок цього року
ТОП-7 особливо теплих різдвяних книжок
ТОП-14 книжок, які варто прочитати до Різдва
ТОП-5 пізнавальних книжок на будь-який смак
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери