
Re: цензії
- 07.05.2025|Оксана ЛозоваТе, що «струною зачіпає за живе»
- 07.05.2025|Віктор ВербичЗбиткування над віршами: тандем поета й художниці
- 07.05.2025|Ігор ЧорнийЖиття на картку
- 28.04.2025|Ігор ЗіньчукЗаборонене кохання
- 24.04.2025|Вероніка Чекалюк, науковець, кандидат наук із соціальних комунікацій«До співу пташок» Олега Кришталя як наука одкровення
- 21.04.2025|Тарас Кремінь, кандидат філологічних наук, Уповноважений із захисту державної мовиДжерела мови російського тоталітаризму
- 18.04.2025|Ігор ЗіньчукРоман про бібліотеку, як джерело знань
- 18.04.2025|Валентина Семеняк, письменницяЗа кожним рядком – безмежний світ думок і почуттів
- 12.04.2025|Андрій СодомораІ ритмів суголосся, й ран...
- 06.04.2025|Валентина СеменякЧитаю «Фрактали» і… приміряю до себе
Видавничі новинки
- Петро Панч. «Голубі ешелони»Проза | Буквоїд
- Олександр Клименко. "Метапрозорість"Книги | Буквоїд
- Семенова Юлія. "Well Done"Книги | Буквоїд
- Микола Мартинюк. «Розбишацькі рими»Дитяча книга | Буквоїд
- Ніна Горик. «Дорога честі»Книги | Буквоїд
- Еліна Заржицька. «Читанка-ЧОМУчка». 7+Дитяча книга | Буквоїд
- Мистецтво творення іміджу.Книги | Дарина Грабова
- Еліна Заржицька. «Читанка-ЧОМУчка»Дитяча книга | Буквоїд
- Ігор Павлюк. «Торф»Книги | Буквоїд
- Вийшла антологія української художньої прози «Наша Перша світова»Книги | Іванка Когутич
Літературний дайджест
У Києві презентували книгу козацьких рецептів
16 січня у столичному будинку вчителя презентували книгу Руслана Найди та Лесі Гончар "Козацька кухня".
У книзі вміщено 200 рецептів козацьких страв. "Над книгою працювали три роки. Сам сюжет кулінарного роману взяв із життя. Написав його, а Леся вже все докупи зібрала і слідкувала, щоб все було грамотно написано", - розповів кореспонденту Gazeta.ua.Руслан Найда.
"Рецепти записували у людей, чистину мали у сімейному архіві. Збирали їх майже три роки. За рецептами, які вміщені у книзі, часто готуємо вдома. Варимо класичні кулеші, юшки і гетьманський борщ, влітку робимо настоянки. А на свята, коли до нас приходять гості, готуємо страви за панськими рецептами", - додав він.
Книга вийшла у столичному видавництві "Ярославів Вал" півторатисячним накладом. У видавництві коштує 70 грн.
"Козацька кухня" фактично вже закінчується. Збираємося додруковувати другий тираж", - сказав головний редактор видавництва Павло Щириця.
"Унікальність книги в тому, що там не чиста кулінарія, а чиста література. Бо справдешні кулінарні рецепти вплетені у симпатичну сюжетну канву. Кілька рецептів з цієї книги вподобав, але поки не готував", - додав він.
Світлана КОРЖЕНКО
Коментарі
Останні події
- 07.05.2025|11:45Meridian Czernowitz видає першу поетичну книжку Юлії Паєвської (Тайри) – «Наживо»
- 07.05.2025|11:42Місця та біографії, які руйнує Росія. У Києві презентують книжку «Контурні карти пам’яті»
- 07.05.2025|11:38У Києві відбудеться презентація книги «Усе на три літери» журналіста й військовослужбовця Дмитра Крапивенка
- 06.05.2025|15:24«Читаємо ложками»: у Луцьку відбудеться перша зустріч літературно-гастрономічного клубу
- 06.05.2025|15:20Помер Валерій Шевчук
- 02.05.2025|13:48В’ятрович розкаже, як перемогли «велику вітчизняну» в Україні
- 01.05.2025|16:51V Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера» оголошує старт продажу квитків та імена перших учасників
- 01.05.2025|10:38В Ужгороді презентували «гуцул-фентезі» Олександра Гавроша
- 30.04.2025|09:36Андрій Зелінський презентує нову книгу «Мапа»
- 29.04.2025|12:10Новий фільм класика італійського кіно Марко Белоккьо: історична драма «Викрадений» виходить на екрани у травні