Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Новини

20.10.2016|17:51|Буквоїд

Марія Козиренко. «Жуйка»

Книга увійшла до ТОП-10 новинок Форуму видавців від espreso.tv, ТОП-5 новинок осені від газети «Сегодня», 8 книжок, на які варто звернути увагу на Форумі видавців, від Радіо 24, 5-ть найцікавіших новинок «Форуму видавців» від Forbes, до Харківського топ-5: огляд новинок блогу Yakaboo.ua

Ця повість є одночасно алегорією сучасного світу, майбутнього та витоків першого й другого. У повісті-антиутопії «Жуйка» не лише передбачено суспільні катаклізми — від війни на Донбасі до сумних наслідків революції високих технологій. Але й є відповідь на питання «як подолати то все конкретній людині».

Це — історія однієї мрії. У світі є все, чого ти хочеш, і все, чого боїшся. Ця невелика книжка аж ніяк не претендує охопити щось більше, ніж одну людську мрію. Тут забагато випадковостей, вигадок, колонаукових нісенітниць і настільки очевидної правди, що інакше, ніж «казка для тих, хто не став дорослим», цю історію не назвеш… Читати andante.

 «Жуйка» — третя й друга прозова книга Марії Козиренко — харківської художниці, поетки, письменниці. Обидві попередні книжки Авторки були збірками: «Сонячна бомба» — поезій (Харків, Крок, 2008), «Бюро загублених думок» — оповідань (Луцьк, Твердиня, 2009).

У книзі використані малюнки Автора.

Ігор Бондар-Терещенко, літературний критик, поет: «У цій фантастичній повісті-антиутопії молодої харківської письменниці, гідної голлівудської екранізації — яка, до того ж, створювалася задовго до нинішніх соціально-політичних катаклізмів — передбачено практично усе. Від війни на Донбасі до сумних наслідків революції високих технологій».

МаріяКозиренко — харківська художниця і письменниця. Дипломантка міжнародного конкурсу «Гранослов», лауреатка обласного конкурсу «Молодіжний лідер року-2004» у номінації «Поет, письменник», переможниця та призерка багатьох місцевих та всеукраїнських літературних конкурсів, у тому числі мережевих. Твори друкувалися у колективних збірниках, альманахах, що виходили зокрема в Харкові, Києві, Львові, Херсоні, а також — у періодиці (журнали «Березіль», «Склянка Часу», «@оюз писателей», «Золота доба», «Київська Русь» та ін.)

Персональні виставки: Льодяниковий період (Харківський літературний музей, 2010), 2 D (Харківська міська муніципальна галерея, 2011). Книжки: «Сонячна бомба», поезії (Харків, Крок, 2008), «Бюро загублених думок», коротка проза (Луцьк, Твердиня, 2009), «Жуйка», повість (Львів, Кальварія, 2016)

Марія Козиренко. Жуйка. Повість /Ілюстрації Автора, в обкладинці використане фото Максима Фіногєєва — Львів: Кальварія, 2016. — 120 с.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери