Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Новини

07.10.2010|08:01|Буквоїд

Дара Корній. «Гонихмарник»

Лауреат третьої премії цьогорічної «Коронації слова» Дара Корній написала свій роман «Гонихмарник» просто на прохання своєї доньки. Ось так, любляча мати може зробити заради власної дитини майже все – навіть написати бестселер.

Історія написання роману та несподіваного тріумфу – доволі унікальна. «Це мій перший «дорослий» роман, - каже Дара Корній (справжнє ім’я – Мирослава Замойська). – Донька Дарина захоплюється зарубіжною літературою про гобітів, Гаррі Поттера... Вона попросила мене написати роман про наших героїв, які жили б на нашій землі. Спробувала. Так народився роман «Гонихмарник». Подруга порадила надіслати написане до «Коронації...». Надіслала рукопис і забула про це. Тому, коли мені зателефонували і запросили на нагородження переможців, не повірила». Розповідь про зворушливу любов та людей з двома душами, що ходять поміж нами, вразила навіть володарку численних премій та перемог письменницю Люко  Дашвар: «Саме про Любов, про боротьбу між Добром і Злом роман Дари Корній «Гонихмарник». Ви читатимете, а над вами витатиме легкий вітерець справжньої української магії...».  

Талановита дослідниця теми містичного кохання Дара Корній може з легкістю стати українською Стефані Майєр, з її уславленою вампірською сагою. Адже Аліні, головній героїні «Гонихмарника» судилося зустріти свого Едварда Каллена – дивного незнайомця в чорному, тільки от п’є він не кров, а каву зі смаком гвоздики, любить волошки й дощі та зветься Кажан. З давніх-давен серед людей живуть дводушники - гонихмарники, істоти, що наділені надзвичайними силами. Вони можуть керувати хмарами, викликати дощ, бурю, град або відводити їх від села. Дівчина закохалася в хлопця, не здогадуючись, що він – гонихмарник. Цей роман для тих, хто хоче взяти кілька уроків справжньої української магії та любить мандрувати по дахах. 

Дара Корній Дара. Гонихмарник/ передм. Люко Дашвар ; худож. А. Єрьоміна. – Харків : Книжковий Клуб Клуб Сімейного Дозвілля, 2010. – 336 с. : іл.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери