Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Новини\Психологія/Філософія

Новини

03.08.2016|11:40|Буквоїд

Вийшла нова книга Андрія Зелінського - про зцілення від самотності зраненого війною суспільства

Книга о. Андрія Зелінського «На ріках вавилонських… Кілька думок про повернення» — це роздуми про самотність і про любов, про війну та справжню перемогу, про вигнання та про шлях повернення.

Ця книжка - спроба духовної рефлексії не лише над нашим сьогоденням, але й над тим, що лежить в його основі.

Автор ставить дуже важливі питання: Чи припиняється війна, коли стихає зброя? Чи можна повернутися з війни? «Кожна війна, якоюсь мірою, із чиєїсь самотності, - каже о. Андрій Зелінський. - Кожна війна помножує самотності, дірявлячи тіло людства незавершеними історіями людської любові. Самотність - це земля нашого вигнання, стан нашої неволі. Бути пророком повернення, на мою думку, - місія кожного християнина в пустелях сучасної цивілізації».

Священик говорить, що світ людини потребує зцілення від самотності, особливо ж його потребує сьогоднішнє зранене війною українське суспільство: «Тільки логіка «зустрічі» може заповнити продірявлене самотністю суспільство -  зустрічі з собою справжнім, справді любленими і здатним любити; з ближнім у іншому і з братом у ближньому; зустрічі з Богом несподіваним, гарантією можливості безумовної та безмежної любові в мінливому світі людей, але любові завжди більшої, несподіваної в своїй соціальній та історичній конкретності».

Варто додати, що назва книжки – «На ріках вавилонських» – є дуже символічною, бо це перша стрічка одного з найвідоміших псалмів, 137-го, який є піснею єврейських вигнанців, котрі перебувають у вавилонському полоні.

Нагадаємо, що першою книжкою Андрія Зелінського стали «Соняхи. Духовність на час війни». Ця книга історій, вдячності і пам’ятіє своєрідною посвятою тим воїнам, з якими капелан пліч-о-пліч стояв і стоїть на передовій у зоні АТО.

Перша презентація книги «На ріках вавилонських…» відбудеться під час цьогорічного Форуму видавців.

Андрій Зелінський - священик  Української  Греко-Католицької Церкви, член чернечого згромадження «Товариство Ісуса»,  військовий  капелан, член  Ініціативної групи Української  Академії  Лідерства.

Філософську  освіту  здобував у  Коледжі  Святого  Василія, Стамфорд,  США,  богословську – в Папському Григоріанському університеті в Римі, Італія, політологічну – в  Національному  університеті  «Києво-Могилянська  Академія». Основні  сфери  наукових  інтересів  та  напрямки пасторальної діяльності: християнська духовність у контексті сучасної культури, ідеологія національної безпеки та забезпечення духовних потреб військовослужбовців.

Викладач  Київської  Трьохсвятительської  духовної  семінарії УГКЦ та автор книги «Соняхи». З червня 2014 року бере активну участь у наданні духовної підтримки українським військовим у зоні АТО, здійснюючи своє служіння у підрозділах ЗСУ під Слов’янськом, Краматорськом, Старогнатівкою та у Пісках, Дебальцевому, Широкіному Донецької області.

Андрій Зелінський. «На ріках вавилонських… Кілька думок про повернення».К.: «Свічадо», 2016.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери